Παναθηναϊκός: Ο Καλαϊτζάκης μπορεί να «εξολοθρεύσει» τον Γκραντ

Άκρως πετυχημένη χρονιά έχει κάνει μέχρι τώρα ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, έχοντας επιστρέψει στο Final-4 της Euroleague και φυσικά στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να πάρουν τους δύο τίτλους που έχουν μπροστά τους, έχοντας παίκτες σε πολύ καλή κατάσταση που συνεχίζουν και κουβαλάνε την ομάδα.

Φυσικά αρχικά πάμε στον Κέντρικ Ναν που από τη στιγμή που

ήρθε άλλαξε τα πάντα στην ομάδα του, ανεβάζοντας την ένα επίπεδο.

Ενώ τεράστιο ρόλο έπαιξε τόσο ο Κώστας Σλούκας και η εμπειρία του, αλλά και ο Ματίας Λεσόρ, που τράβηξαν αδιανόητα πολύ… κουπί, με τεράστιους χρόνους συμμετοχής.

Και είναι ακόμα ένας παίκτης, που εντυπωσίασε όλη τη χρονιά, αλλά αυτή την περίοδο είναι αρκετά ντεφορμέ και το δείχνει.

Ο λόγος για τον Τζέριαν Γκραντ, που είναι κουρασμένος και χρειάζεται ανάσες, κάτι που φάνηκε και στη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Παναθηναϊκός: Μπορεί να βγει μπροστά ο Καλαϊτζάκης;

Ο Τζέριαν Γκραντ είναι σίγουρα από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί τα περισσότερα λεπτά στον Παναθηναϊκό, με τον Εργκίν Αταμάν να τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Ωστόσο είναι απόλυτα λογικά να έχει χάσει τη φρεσκάδα του, με τα απανωτά παιχνίδια που έχει αναγκαστεί να δώσει πολλή ενέργεια τόσο στην επίθεση αλλά και στην άμυνα όπου ξεχωρίζει.

Είναι αναμφίβολα ο καλύτερος two way player που έχει το «τριφύλλι» και τον χρειάζεται ο Τούρκος κόουτς τόσο στο Final-4 της Euroleague όσο και στη συνέχεια της Basket League.

Η μόνη λύση είναι η ξεκούραση και ο Καλαϊτζάκης μπορεί να την προσφέρει αυτή και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο νεαρός Έλληνας, παίζει αυτή τη στιγμή τρομερή άμυνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να εξολοθρεύσει οποιοδήποτε επιθετικό αντίπαλο.

Έτσι δε θα είναι καθόλου περίεργο να τον δούμε περισσότερα λεπτά μέσα στο παρκέ και σίγουρα το αξίζει, αν φυσικά ο Τζέριαν Γκραντ δεν επανέλθει στα επίπεδα που τον έχουμε συνηθίσει.

Και μιλάμε για μία πολύ κρίσιμη καμπή στη χρονιά, αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διορθώσει οποιοδήποτε λάθος.

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα