Επιστήμονες βρήκαν τι προστατεύει από την άνοια και οι Έλληνες πλέον δεν μπορούν να το αγοράσουν

22:42 8/5/2024 - Πηγή: Sportime

Επιστήμονες βρήκαν ότι το ελαιόλαδο συνδέθηκε με 8 έως 14 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από άνοια.

Η μελέτη – που παρουσιάστηκε στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής NUTRITION 2023 – διαπίστωσε ότι η προσθήκη περισσότερου ελαιόλαδου στη διατροφή σας συνολικά θα μπορούσε να ωφελήσει την υγεία σας όταν πρόκειται για άνοια.

Η έρευνα διεξήχθη από ερευνητές στο Harvard TH Chan School

of Public Health και για τις ανάγκες τις εξετάστηκαν οι διατροφικές συνήθειες και τα αρχεία θανάτου περισσότερων από 90.000 Αμερικανών για 30 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου της μελέτης, 4.749 άνθρωποι πέθαναν από άνοια.

Επιστήμονες βρήκαν τι προστατεύει από την άνοια και οι Έλληνες πλέον δεν μπορούν να το αγοράσουν

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν πάνω από μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα είχαν 28% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από άνοια.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Anne-Julie Tessier, εγγεγραμμένη διαιτολόγος και ερευνήτρια στο Τμήμα Διατροφής του Χάρβαρντ, είπε στο Healthline ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ελαιόλαδο για μαγείρεμα τείνουν επίσης να έχουν πιο υγιεινές δίαιτες.

Αλλά παραδόξως, το ελαιόλαδο φαινόταν να μειώνει τον κίνδυνο θανάτου που σχετίζεται με την άνοια, ανεξάρτητα από το πόσο υγιεινές ήταν οι δίαιτες των ανθρώπων, έδειξε η ανάλυση της ομάδας.

«Η μελέτη μας συμβάλλει στην υποστήριξη των τρεχουσών διατροφικών οδηγιών που συνιστούν την επιλογή φυτικών ελαίων όπως το ελαιόλαδο», τονίζεται.

Σύμφωνα με τον Δρ Nate Wood, καθηγητή ιατρικής και ιατρικής εκπαίδευσης στην Ιατρική Σχολή του Yale, «είναι πιθανό το ελαιόλαδο να προστατεύει τα αγγεία του εγκεφάλου όπως ακριβώς προστατεύει τα αγγεία στην καρδιά».

Κρίμα που πλέον οι Έλληνες δεν μπορούν να το… αγοράσουν αφού έχει φτάσει στα ύψη η τιμή του και βγαίνει σιγά σιγά από τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το σούπερ μόντελ που έκρυβε πως είναι κουφή – Τι έκανε

Tik Tok: Απίστευτο – Ο λόγος που φορτώνονται πρώτα οι κόκκινες βαλίτσες στο αεροπλάνο!

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα