MotoGP Bastianini: Ο Μπαστιανίνι περιγράφει μια απογοητευτική κατάσταση στη Ducati

MotoGP Bastianini: Ο Ενέα Μπαστιανίνι μίλησε στο Le Mans για τις φήμες που τον βλέπουν να χάνει τη θέση του στη Ducati από τον Jorge Martin ή τον Marc Marquez.

Αναμφισβήτητα δεν υπάρχει πιο άβολη θέση στο MotoGP από αυτή του Ενέα Μπαστιανίνι. Ο σημερινός συμπαίκτης του Francesco Bagnaia στην επίσημη ομάδα της Ducati, ο Ιταλός γνωρίζει ότι η θέση

του είναι περιζήτητη από πολλούς αναβάτες, μερικοί από τους οποίους είναι πιο ανταγωνιστικοί από αυτόν στα πρόσφατα γεγονότα.

Στο περιθώριο του Γαλλικού Grand Prix, ο διευθυντής των Reds, Gigi Dall’Igna, επιβεβαίωσε επίσης ότι η θέση Νο. 23 θα μπορούσε να δοθεί στον Jorge Martin ή στον Marc Marquez το 2025. Τα τελευταία αποτελέσματα που κατέγραψε ο καθένας από τους τρεις άνδρες όμως δίνουν το πλεονέκτημα στις δύο τελευταίες πόλεις. Μια κατάσταση που πιέζει τον Μπαστιανίνι. «Το συναίσθημα είναι περίεργο, γιατί ξέρω ότι είμαι γρήγορος», διαβεβαιώνει τα ΜΜΕ που είναι παρόντα στο Le Mans. Αλλά μερικές φορές πρέπει να είσαι τυχερός, πρέπει να βάλεις όλα τα στοιχεία μαζί για να αποδώσεις, και αυτή τη στιγμή όλα δεν ευθυγραμμίζονται για μένα.

Είμαι αρκετά απογοητευμένος με αυτή την κατάσταση, συνεχίζει ο αναβάτης της Ducati. Η επίσημη ομάδα γνωρίζει τις δυνατότητές μου και ξέρει πόσο γρήγορος μπορώ να είμαι, αλλά γνωρίζουν και τις δικές τους, και ειδικά του Χόρχε. Το έδειξε ξανά στο Λε Μαν, δεν είναι μόνο γρήγορος, αλλά και πολύ συνεπής. Μπορώ να σας πω ότι η απόφαση της ομάδας θα είναι δύσκολη », καταλήγει ο Μπαστιανίνι.

Κατά τους πρώτους πέντε γύρους της σεζόν του 2024, ο Ιταλός προσέφερε στον εαυτό του μια pole position και δύο βάθρα, ενώ ο Jorge Martin έχει ήδη τρεις νίκες στο Sprint και δύο στον κύριο αγώνα, όπως και ο Marc Marquez έχει ήδη υπογράψει πέντε κορυφαίους τερματισμούς -3 , Sprint και Race μαζί, σε μια μοτοσυκλέτα που του ήταν άγνωστη στην αρχή της σεζόν.

MotoGP Bastianini

MotoGP Bastianini: Ο ΜΠΑΣΤΙΑΝΙΝΙ ΒΡΙΣΚΕΙ «ΠΕΡΙΕΡΓΟ» ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ DUCATI MOTOGP

Ο Enea Bastianini παραδέχεται ότι αισθάνεται «περίεργα» για το ενδεχόμενο να χάσει τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati στο MotoGP τον επόμενο χρόνο.

Το διετές συμβόλαιο του Μπαστιανίνι με την Ducati λήγει στο τέλος της σεζόν του 2024 και η ιταλική μάρκα δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος θα συνεργαστεί με τον Francesco Bagnaia στην ομάδα εργασίας της το 2025.Αν και ο 26χρονος εξακολουθεί να διεκδικεί αυτή την πολυπόθητη θέση, οι πιθανότητές του να παρατείνει την παραμονή του στην ομάδα φαίνονται δυσοίωνες λόγω της τρέχουσας επιτυχίας που απολαμβάνει ο ηγέτης του πρωταθλήματος Χόρχε Μάρτιν και η δύναμη σταρ του νέου νεοσύλλεκτου της Gresini, Marc Marquez.  Η απόφαση μεταξύ των τριών αναβατών αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη του μήνα στο Ιταλικό Γκραν Πρι, έναν αγώνα όπου ο Μπαστιανίνι δεν τερμάτισε ποτέ υψηλότερα από το ένατο στην κορυφαία κατηγορία.MotoGP Bastianini: Ερωτηθείς πώς τον επηρεάζει η κουβέντα ότι η Ducati μπορεί να τον αντικαταστήσει είτε με τον Martin είτε με τον Marquez, είπε: «Το συναίσθημα είναι περίεργο γιατί έχω την ταχύτητα.«Αλλά μερικές φορές πρέπει να είσαι τυχερός και να ανακατεύεις κάποια πράγματα. Και αυτή τη στιγμή δεν μου έχει συμβεί αυτό. Είμαι κι εγώ θυμωμένος για αυτό. «Νομίζω ότι η Ducati βλέπει τις δυνατότητές μου και βλέπει τι μπορώ να κάνω. Αλλά και η Ducati βλέπει τι κάνει ο Jorge αυτή τη στιγμή. Κέρδισε επίσης τον αγώνα [στο Le Mans] και είναι πολύ γρήγορος αναβάτης.«Ξέρω ότι η απόφαση της Ducati είναι πολύ δύσκολη».Μετά από μια γεμάτη τραυματισμούς σεζόν του 2023, στην οποία δεν σημείωσε άλλα βάθρα εκτός από την εκπληκτική νίκη του στη Μαλαισία, ο Μπαστιανίνι ανακάλυψε ξανά τη φετινή του φόρμα και δεν έχει τερματίσει ακόμη χαμηλότερα από την πέμπτη θέση σε έναν Κυριακάτικο αγώνα. Τα αποτελέσματά του, που επισημάνθηκαν από τους τερματισμούς της πίστας στην Πορτογαλία και τις ΗΠΑ, τον έφεραν από κοινού τρίτο στο πρωτάθλημα, στην ίδια βαθμολογία με τον Marquez και μόλις δύο βαθμούς μακριά από την Bagnaia. Στο αγώνισμα του Le Mans του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο Μπαστιανίνι συνήλθε μετά από ένα πέναλτι σε μεγάλο γύρο επειδή έκοψε ένα κόρνερ για να πάρει την τέταρτη θέση στην καρό σημαία, αφού γύρισε πιο γρήγορα από τους αρχηγούς που έτρεχαν στο μπροστινό μέρος της ομάδας.MotoGP Bastianini: Ο αναβάτης της Ducati εξήγησε ότι μια σημαντική ανακάλυψη κατά τη διάρκεια της δοκιμής μετά το Grand Prix της Ισπανίας στη Χερέθ του επέτρεψε να αποσπάσει περισσότερη ταχύτητα από το GP24, αλλά το Σαββατοκύριακο του υπονομεύτηκε από λάθη που έκανε μόνος του.«Στη Χερέθ δοκιμάσαμε κάποιες νέες λύσεις και μία ήταν πολύ καλή για μένα», αποκάλυψε. «Και από εκείνη τη στιγμή ήμουν πολύ πιο γρήγορος από την αρχή, με το νέο ελαστικό, με το παλιό ελαστικό.«Και ήμουν σίγουρος για αυτό αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο τέλος ήμουν γρήγορος, αλλά πολλά λάθη, πολλά λάθη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του αγώνα.

«Τίποτα [να δείξουμε για την πρόοδο]. Δύο τέταρτες θέσεις».

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα