Στην Imola, ο Verstappen θα αγωνιστεί τόσο στο F1 GP όσο και σε έναν αγώνα 24hours… Ξεκίνησε χάλια!

Imola Verstappen F1 24hours: Εκτός από το συνηθισμένο του Σαββατοκύριακο στη Formula 1, ο Ολλανδός ασχολείται και με έναν… εικονικό διαγωνισμό! Θα συμμετάσχει όντως στο 24 Hours of Nürburgring σε ένα παιχνίδι προσομοίωσης.

Στο Max Verstappen , τρώμε ένα αυτοκίνητο, κοιμόμαστε ένα αυτοκίνητο, αναπνέουμε ένα αυτοκίνητο… Και αυτό δεν έχει σημασία πότε. Παθιασμένος με πραγματικούς και εικονικούς αγώνες, ο Ολλανδός ετοιμάζεται να πετύχει κάτι αρκετά

σπάνιο, τουλάχιστον σε ένα Σαββατοκύριακο Grand Prix.

Λάτρης των βιντεοπαιχνιδιών και πιο συγκεκριμένα του simracing, ο τρεις φορές βασιλεύων παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα αγωνιστεί μόνο στο Grand Prix Emilia-Romagna τις επόμενες ώρες. Εκτός από τη δέσμευσή του στην Imola με τη Red Bull , ο οδηγός της Red Bull θα είναι παρών στις 24 Ώρες του Nürburgring… εικονικό! Πράγματι, ο Max Verstappen εμφανίζεται στο σώμα της  Team Redline, μιας ομάδας ηλεκτρονικών αθλημάτων που ειδικεύεται στην προσομοίωση αγώνων στην οποία συμμετέχει.

Ζογκλέρ ανάμεσα στο πραγματικό και το εικονικό

Imola Verstappen F1 24hours:Έτσι, ο Batavian θα έχει πιο φορτωμένο πρόγραμμα από το συνηθισμένο αφού θα πρέπει να κάνει ταχυδακτυλουργικά αγώνες και simracing μεταξύ του απόγευμα του Σαββάτου και της έναρξης του Grand Prix την Κυριακή στις 3:00 μ.μ. Για την περίσταση τοποθετήθηκε ειδικά στο αυτοκινούμενο του ένας προσομοιωτής αγώνων για να συμμετέχει με την προπόνησή του στις 24 Ώρες του Nürburgring.

«Είναι ένας αγώνας 24 ωρών, είμαστε τέσσερις στο αυτοκίνητο. Δεν έχω πολύ χρόνο, μεταξύ δύο και τεσσάρων ωρών το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί, εξήγησε ο άνθρωπος με το διπλό καπέλο αυτό το Σαββατοκύριακο σχετικά με την εναλλαγή μεταξύ των δύο προγραμμάτων του. Εξαρτάται λίγο από το πώς λειτουργεί το timing. Πρέπει να πας για ύπνο στην ώρα σου και να κοιμηθείς, φυσικά, για να ξεκινήσεις την Κυριακή ξεκούραστος. [Από την πλευρά μου] Είναι Σάββατο βράδυ και δεν μπορείς να αποφασίσεις τι κάνουν ο καθένας. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να πάνε για δείπνο και να κάνουν τρελά πράγματα. Είναι ο ελεύθερος χρόνος μου και νομίζω ότι είμαι αρκετά επαγγελματίας για να δω μόνος μου τι είναι σωστό και τι όχι. »

Η έναρξη του εικονικού αγώνα έχει προγραμματιστεί για αυτό το Σάββατο στις 3:00 μ.μ., σχεδόν ταυτόχρονα με τους προκριματικούς της F1 που έχουν προγραμματιστεί για τις 16:00. Το τέλος των 24 ωρών του Nürburgring θα πραγματοποιηθεί ότα

Imola Verstappen F1 24hours: Η RED BULL “ΠΟΛΥ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΟΥ” ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ IMOLA F1

Ο Μαξ Φερστάπεν λέει ότι η Red Bull είναι «πολύ εκτός ρυθμού» για το Grand Prix της Emilia Romagna της Formula 1, αφού δυσκολεύτηκε με το χειρισμό του αυτοκινήτου του στην Imola την Παρασκευή.

Η απογοήτευση του Verstappen έβρασε και στις δύο προπονήσεις καθώς το αναβαθμισμένο Red Bull RB20 του αποδείχθηκε δύσκολο να ελεγχθεί στον δεύτερο τομέα της τεχνικής ιταλικής έδρας.

Ο τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής τελείωσε την πρώτη προπόνηση στην πέμπτη θέση και έπεσε στην έβδομη θέση στη δεύτερη, πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον βηματοδόχο της Ferrari, Charles Leclerc. Ο συμπαίκτης του Σέρχιο Πέρεθ ήταν ο επόμενος στην όγδοη θέση, άλλο ένα δέκατο πίσω από τον Ολλανδό.

Ο Verstappen συχνά εξέφραζε την απογοήτευσή του για την απερίσκεπτη συμπεριφορά και την απρόβλεπτη ισορροπία του RB20 στο ραδιόφωνο της ομάδας. Μετά τη συνεδρία, φοβόταν ότι η Red Bull ήταν πολύ αργή παρά τις νέες αναβαθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μια ολοκαίνουργια μπροστινή πτέρυγα, ένα αναθεωρημένο πάτωμα και αλλαγές στο πίσω αμάξωμα.

“Μια δύσκολη μέρα. Απλά δύσκολο να έχεις καλή ισορροπία και απλά να μην νιώθω άνετα στο αυτοκίνητο, να κυκλοφορείς πολύ”, είπε ο Verstappen στην F1 TV.

Imola Verstappen F1 24hours: «Είναι πολύ εύκολο να χάσεις το αυτοκίνητο, οπότε έχουμε μερικά πράγματα που πρέπει να δούμε γιατί σήμερα σίγουρα… απλά κακό, απλά όχι άνετο.

«Επίσης, η μακροπρόθεσμη ήταν πολύ κακή, οπότε σίγουρα μερικά πράγματα πρέπει να βελτιώσουμε αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αύριο.

«Σήμερα ήμασταν πολύ μακριά από τον ρυθμό που πρέπει να διορθώσουμε».

Ερωτηθείς αν είχε εμπιστοσύνη ότι η ομάδα θα μπορέσει να το ανατρέψει για το Σάββατο, είπε ειρωνικά: «Υποθέτω ότι δεν μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό που είχαμε σήμερα, σωστά;

“Θα εξετάσουμε μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για αύριο. Αλλά ναι, φαίνεται λίγο ότι οι άλλοι έκαναν ένα βήμα μπροστά. Και από την πλευρά μας απλά μια κακή μέρα.”

Imola Verstappen F1 24hours: Την οργή του Verstappen τράβηξε επίσης ο Lewis Hamilton, ο οποίος τον εμπόδισε να περάσει από το chicane Villeneuve πριν από τον Tosa. Αυτό οδήγησε τον Verstappen να χειρονομεί με μανία τον Βρετανό καθώς σηκώθηκε δίπλα στη Mercedes.

«Δεν είναι η πρώτη φορά», είπε ο Βερστάπεν για τον αποκλεισμό του Χάμιλτον. «Προσπαθείς, φυσικά, να είσαι πάντα ήρεμος γι’ αυτό. Αλλά ναι, συνέβη ξανά.

«Αλλά από την άλλη άκρη, δεν θέλω να μιλήσω πολύ γι’ αυτό, γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα».

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα