Οι πρωταγωνιστές των Final-Four: Η λύτρωση του MVP Σπανούλη στο Βερολίνο

Το 2007 απουσίαζε, ήταν μέλος των Χιούστον Ρόκετς, όμως το 2009 ήταν η δική του στιγμή λύτρωσης. Ο λόγος για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος επέστρεψε από το «μαγικό» κόσμο του NBA και μαζί με τους Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους συνέθεσε μία τριπλέτα, που όμοια της πολύ δύσκολα θα απολαύσουμε ξανά στην Euroleague. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διαχειρίστηκε άψογα τις πολλές προσωπικότητες στο ρόστερ των «πράσινων» και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη πέμπτη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας

του.

Ο Σπανούλης δεν ήταν όλη την σεζόν 2008-09 τόσο καλός όσο στο Final-Four, όμως από τα πλέι-οφ και μετά «αφηνιάστηκε». Με 9 πόντους μέσο όρο στη κανονική διάρκεια και το Top-16, έκανε μία εξαιρετική σειρά πλέι-οφ με τη Σιένα (12.2 πόντους, 5.5 ασίστ, 3.5 ριμπάουντ, 1.8 κλεψίματα, 15.2 PIR) και με αυτή τη κεκτημένη ταχύτητα πήγε στην «O2 Arena» για να πρωταγωνιστήσει.

Η ελληνική ντερμπάρα στον ημιτελικό

Ο «εμφύλιος» ημιτελικός της 1ης Μαΐου με τον Ολυμπιακό ήταν ένα τεράστιο ντέρμπι, με τον Σπανούλη να τελειώνει το ματς με 18 πόντους (4/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές) και 3 ασίστ. Ο Παναθηναϊκός με καλάθι του Πέκοβιτς πήρε την πρόκριση για τον τελικό (82-84), έχοντας μία τετράδα παικτών με 75 πόντους! Εκτός του Σπανούλη (18), ο Πέκοβιτς τελείωσε με 20 πόντους, ο Μπατίστ με 19 πόντους και ο Γιασικεβίτσιους με 18 πόντους.

Ο τελικός των δύο όψεων

Στο μεγάλο τελικό με την ΤΣΣΚΑ το πρώτο ημίχρονο είναι βγαλμένο από την φαντασία κάθε φίλου των «πράσινων». Το 48-28 της ανάπαυλας αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα στο παρκέ με τον Παναθηναϊκό να τρομάζει και την ΤΣΣΚΑ να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Οι τελικοί όμως πάντα τελειώνουν στο 40’ και ο Ραμούνας Σισκάουσκας στην εκπνοή είχε ευκαιρία να «πληγώσει» θανάσιμα την πρώην του ομάδα. Ο Λιθουανός αστόχησε στο τρίποντο, η ανατροπή της «Ρωσικής Αρκούδας» έμεινε στη μέση (73-71) και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 5ο τρόπαιο της ιστορίας του με τον Βασίλη Σπανούλη να τελειώνει τον τελικό με 13 πόντους (2/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα).

Στο τέλος της βραδιάς η λύτρωση του «V-Span» και η πρώτη του Euroleague συνοδεύτηκε με την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτη του Final-Four. Ο τρίτος Έλληνας που έφτασε χρονικά σε αυτό το βραβείο μετά τους Παπαλουκά (2006) και Διαμαντίδη (2007). Ποιος να ήξερε τότε, πριν 17 χρόνια, ότι ο Σπανούλης θα ήταν σήμερα ο πολυνίκης του εν λόγω βραβείου με τρεις κατακτήσεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Final-Four, MVP Σπανούλη, Βερολίνο,Final-Four, MVP spanouli, verolino