Ο Γουίλ Φέρελ μπαίνει στη Λιντς

Οι ιδιοκτήτες της Λιντς, 49ers Enterprises, έχουν μια σειρά από υψηλού προφίλ μειοψηφικούς μετόχους, όπως ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου, ο ολυμπιονίκης κολυμβητής Μάικλ Φελπς και ο πρωταθλητής του γκολφ Τζόρνταν Σπιθ.

Ο Φέρελ, αγόρασε ένα μικρό μερίδιο του συλλόγου της Championship για να ενταχθεί σε αυτή την ομάδα, με τους γενικούς συνεταίρους του συλλόγου – από την ίδια την 49ers Enterprises – να εξακολουθούν να έχουν τον καθημερινό έλεγχο.

Η

49ers Enterprises, η οποία κατείχε ήδη το 44% του συλλόγου, ολοκλήρωσε την πλήρη εξαγορά του τον Ιούλιο.

Ο Φέρελ, ο οποίος είναι ήδη συνιδιοκτήτης της ομάδας Los Angeles FC της Major League Soccer, ακολουθεί μια σειρά από διασημότητες που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην ιδιοκτησία ποδοσφαιρικών συλλόγων τα τελευταία χρόνια.

Ο Ράιαν Ρέινολντς και ο Ρομπ Μακέλενι γνώρισαν αλματώδη επιτυχία με τη Ρέξαμ, ενώ ο JJ Watt και η σύζυγός του Κέαλια επένδυσαν στην Μπερνλι τον Μάιο του περασμένου έτους και ο επίσης μεγάλος παίκτης του NFL Τομ Μπρέιντι εντάχθηκε στην ομάδα ιδιοκτησίας της Μπέρμιγχαμ τον Αύγουστο.

Η Λιντς τερμάτισε τρίτη στην Championship και θα αντιμετωπίσει τη Νόριτς Σίτι στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών των πλέι οφ το επόμενο Σαββατοκύριακο στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην Premier League.

Πώς λειτουργεί η ομάδα ιδιοκτησίας της Λιντς ;

Η επενδυτική ομάδα της Λιντς Γιουνάιτεντ που δημιουργήθηκε από την 49ers Enterprises χωρίζεται σε δύο τμήματα – τους γενικούς εταίρους και τους ετερόρρυθμους εταίρους. Από οικονομικής άποψης, η πρώτη ομάδα είναι οι κύριοι παίκτες του έργου της Λιντς Γιουνάιτεντ, η πηγή της πιο σοβαρής χρηματοδότησης.

Έχει, για παράδειγμα, τον Peter Lowy, τον Αυστραλό επιχειρηματία, και τον Αμερικανό επιχειρηματία Rudy Cline-Thomas, αντιπρόεδρο του συλλόγου. Και, φυσικά, τα άτομα που ελέγχουν την ίδια την 49ers Enterprises, όπως ο Jed York. Αυτός και η οικογένειά του βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό πίσω από το franchise του NFL San Francisco 49ers.

Αλλά πίσω από αυτούς βρίσκονται οι ετερόρρυθμοι εταίροι, ένα διάσημο καστ χιλιάδων ανθρώπων που έχουν επενδύσει στη Λιντς σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο – πολλές από αυτές τις επενδύσεις ανέρχονται σε εκατομμύρια λίρες, αλλά είναι μικρά ποσά σε σύγκριση με τους γενικούς εταίρους.

Ο ολυμπιονίκης της κολύμβησης Μάικλ Φελπς είναι μέρος αυτής της συλλογικότητας. Το ίδιο και ο παίκτης του γκολφ Τζόρνταν Σπέιθ, ο μπασκετμπολίστας Λάρι Νανς Τζούνιορ, ο πολιτικός Τζιμ Μεσίνα – ανώτερο στέλεχος του Λευκού Οίκου υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα – και, όπως αποκάλυψε πρόσφατα, ο ηθοποιός και οπαδός της Λιντς Ράσελ Κρόου.

Η ένδειξη από το Elland Road είναι ότι ο Γουίλ  Φέρελ ανήκει σταθερά στην κατηγορία των περιορισμένων συνεργατών. Είναι άλλο ένα διάσημο πρόσωπο στο μίγμα, αλλά δεν θα κάνει κουμάντο στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα