Oι δύο δείκτες του ρολογιού

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε αλώβητη από τη Βαυαρία με το 2-2 στη βαλίτσα της για την ισπανική πρωτεύουσα και το εισιτήριο για τον τελικό του “Γουέμπλεϊ” θα κριθεί στο “Σαντιάγο Μπερνανμπέου”, εκεί όπου οι “Μπλάνκος” ειδικά τη σεζόν 2022/23, όταν κι έφτασαν στην ευρωπαϊκή κορυφή, υπέγραψαν μεγάλα αποτελέσματα.

Στο σπίτι της Μπάγερν Μονάχου μίλησαν ένας Γερμανός κι ένας Βραζιλιάνος. Το μέλλον του Τόνι Κρόος δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πως βρίσκεται στη Μαδρίτη. Ξεκάθαρη είναι μόνο η ποιότητά του. Η ασίστ του για το 0-1 μπαίνει στο κάδρο των κορυφαίων μεταβιβάσεων της σεζόν. Συνολικά ο 34χρονος

έχει μοιράσει στην τρέχουσα διοργάνωση 696 πάσες (οι περισσότερες από μέσο) και το ποσοστό ακρίβειας είναι επίσης το υψηλότερο: 95,7%.

Την τρέχουσα σεζόν έχει φορέσει φανέλα βασικού σε μόνο 31 αναμετρήσεις, που είναι κι ο χαμηλότερος αριθμός του από την πρώτη πλήρη σεζόν του στο υψηλό επίπεδο, με την Μπάγερν Μονάχου (το μακρινό 2010/11). O Kρόος δεν βιάζεται να ανακοινώσει την απόφασή του για την πρόταση ανανέωσης που του έχει καταθέσει η Ρεάλ. Πέρσι, οι Μαδριλένοι είχαν ανακοινώσει την υπογραφή της ετήσιας ανανέωσης στις 21 Ιουνίου. Φέτος η οριστική απόφαση δεν θα αργήσει τόσο πολύ. Ο Γερμανός θα αναχωρήσει για την πατρίδα του στις αρχές Ιουνίου αφού έχει επιστρέψει στην εθνική ομάδα του κι ετοιμάζεται για το Euro 2024.

Eκτός από το νούμερο 8 στο Μονάχο είδαμε και μπόλικο από το νούμερο 7. O Bινίσιους ήταν ο MVP του αγώνα στο “Αλιάντς Αρίνα”, φτάνοντας τα 21 γκολ στη σεζόν. Απέχει 2 γκολ από την ισοφάριση της περσινής επίδοσής του, που είναι και η καλύτερη μέχρι στιγμής στη σταδιοδρομία του. Προσθέτοντας και τις 11 ασίστ, το άθροισμά του σημαίνει πως συμμετέχει σε γκολ της Ρεάλ εκτελώντας ή δημιουργώντας κάθε 84 λεπτά. 

O διεθνής Βραζιλιάνος έφτασε τα 20 γκολ στο Champions League, εκ των οποίων τα 10 σε αγώνες νοκ-άουτ. Εκεί δηλαδή που το γκολ έχει υπερθετική αξία. Ο Αντσελότι γνωρίζει πως με τέτοιους πυλώνες, ο τελικός στο “Γουέμπλεϊ” δεν είναι μακριά…

Keywords
Τυχαία Θέματα