Μπολόνια: Ο άνθρωπος κλειδί πίσω από την επιτυχία

Οι Rossoblu δεν είχαν παίξει ποτέ στο Champions League, αλλά συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο τη σεζόν 1964-65 κερδίζοντας έναν αγώνα και έχασαν δύο φορές. Η νίκη της Αταλάντα με 2-1 επί της Ρόμα την περασμένη Κυριακή (12/5) επέτρεψε στη Μπολόνια να προκριθεί και μαθηματικά στο Champions League της επόμενης σεζόν με δύο παιχνίδια να απομένουν μέχρι το φινάλε του Καμπιονάτο. Η ομάδα

του Τιάγκο Μότα είχε νικήσει τη Νάπολι με 2-0 στο Stadio Maradona το Σάββατο (11/5) και περίμενε δωράκι και καλές ειδήσεις….

Οι Μότα, Φέργκιουσον, Καλαφιόρι έχουν γίνει πρωτοσέλιδα αυτή τη σεζόν και δικαιολογημένα έχουν τραβήξει πάνω τους τα φώτα, έχοντας συνεισφέρει στην πρόκριση της Μπολόνια για το Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο ιστορικός σύλλογος, είχε αγωνιστεί μόνο μία φορά στην ελίτ της Ευρώπης όταν ονομαζόταν «Ευρωπαϊκό Κύπελλο» την δεκαετία του 60′. Ωστόσο, όσοι εργάζονται στα παρασκήνια είχαν επίσης τεράστιο αντίκτυπο στα αποτελέσματα αυτή τη σεζόν, και ο αθλητικός διευθυντής Σαρτόρι είναι σίγουρα ανάμεσά τους.

Πρώην επιθετικός των Ουντινέζε, Μίλαν και Σαμπντόρια, μεταξύ άλλων, ο Σαρτόρι είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Champions League με Κιέβο Βερόνα και Αταλάντα. Ο Σαρτόρι έκανε εννέα εμφανίσεις στη Serie A και 89 στη Serie B κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως παίκτης. Ο 67χρονος διορίστηκε διευθυντής της Κιέβο το 1992 αφού κρέμασε τα παπούτσια του στο Ρενάτο Ντα Λάρα της Μπολόνια.

Ο Σαρτόρι ανέβασε την ομάδα από τη Serie C στη Serie A και το 2006, μετά το σκάνδαλο Calciopoli, η Κιέβο προκρίθηκε στα πλέι οφ του Champions League, αλλά αποκλείστηκε από τη Λέφσκι Σόφιας. Ο Σαρτόρι έφυγε από τον σύλλογο με έδρα τη Βερόνα τον Ιούλιο του 2014 και διορίστηκε από την Αταλάντα τον επόμενο μήνα. Όπως η Κιέβο, έτσι και η Αταλάντα προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Champions League κατά τη διάρκεια της περιόδου του Σαρτόρι.

Το έκαναν το 2018-19 αφού τερμάτισαν τρίτοι στη Serie A. Η La Dea είχε το ίδιο αποτέλεσμα τις επόμενες δύο σεζόν και η Αταλάντα απείχε μόλις δύο λεπτά από την πρόκριση στα ημιτελικά του UCL το 2019-20, όταν η Παρί Σεν Ζερμέν σημείωσε δύο γκολ καθυστερήσεων στα προημιτελικά. Ο Σαρτόρι διορίστηκε από την Μπολόνια το 2022 και στη δεύτερη σεζόν του στον σύλλογο, πέτυχε άλλο ένα ιστορικό κατόρθωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπολόνια,bolonia