ΑΕΚ: Ανέτοιμη στο κρισιμότερο ματς της χρονιάς

Το πρωτάθλημα σχεδόν τελείωσε για την ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης με την απογοητευτική εμφάνιση και ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-0 στο Φάληρο, αν και όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες όλα είναι ανοικτά στην υπόθεση τίτλος. Γι’ αυτό και έγραψα σχεδόν τελείωσε. Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση ότι το πρωτάθλημα πέταξε για την ΑΕΚ,

καθώς σε 90 λεπτά και με τον ΠΑΟΚ να πρέπει να κερδίσει στο “Βικελίδης” τον Άρη όλα είναι πιθανά να συμβούν.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Είναι γεγονός πως πλέον η τύχη δεν είναι στα χέρια της Ένωσης και ότι η δουλειά που έπρεπε να γίνει από την ίδια έστω και στο ματς με τον Ολυμπιακό, θα πρέπει τώρα να γίνει από… τρίτο. Από τον Άρη δηλάδη που θα πρέπει να μην χάσει από τον ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσει πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που σε δεύτερο διαδοχικό ματς (με απόσταση δύο εβδομάδων και κάτι ημερών) δεν παρουσιάστηκε όπως όφειλε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά την ήττα με ανατροπή από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ηττήθηκε και από τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που οι “ερυθρόλευκοι” κυριάρχησαν πλην ελαχίστων περιπτώσεων που απείλησε η ΑΕΚ. Νευρικότητα, λάθη, έλλειψη συγκέντρωσης, έλλειψη πάθους βοήθησαν την ΑΕΚ στο να δεχθεί μια δίκαιη ήττα στο Φάληρο. Σχεδόν όλοι οι “κιτρινόμαυροι” δεν παρουσιάστηκαν όπως απαιτούσε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που θα έδινε τον τίτλο στους “κιτρινόμαυρους” εφόσον το κέρδιζαν. Δεν το έδειξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είτε λόγω απόδοσης αντιπάλου, είτε λόγω της δικής τους. Αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτοιμοι για το ματς της χρονιάς. Πολλά λάθη και πολλοί παίκτες σε άσχημο βράδυ. Μια συνολικά κακή μέρα στη δουλειά για τους “κιτρινόμαυρους” στο κρισιμότερο κομμάτι της χρονιάς έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Το σχόλιο του Ντέμη για το ντέρμπι

Ο Αλμέιδα ανέλαβε την ευθύνη και σε ένα ματς που του προκάλεσε μεγάλο πόνο δεν κρύφτηκε, μίλησε αληθινά και ξεκάθαρα. Παραδέχθηκε τα λάθη του, την άσχημη εικόνα της ΑΕΚ σε ένα τόσο κρίσιμο ματς και πλέον περιμένει και αυτός το αποτέλεσμα του Άρης–ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έκανε τη δική της προσπάθεια φέτος για τον τίτλο, με τα πάνω της και τα κάτω της, με πολλά δώρα προς τους αντιπάλους που πίστεψαν ότι μπορούν να της πάρουν τον τίτλο. Προφανώς και αν τελικά χαθεί το πρωτάθλημα θα πρόκειται για μεγάλη απογοήτευση για τους παίκτες, τον Αλμέιδα και τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές χάνεις, κάποιες κερδίζεις.

Την Κυριακή η ΑΕΚ κλείνει τη σεζόν με τη Λαμία στην “Αγιά Σοφιά” και οι παίκτες της, αλλά και ο Αλμέιδα αξίζουν το χειροκρότημα από τον κόσμο της ομάδας για την προσπάθεια που κατέβαλαν φέτος. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο “Βικελίδης” και κατάληξης της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Ανέτοιμη,aek, anetoimi