Μπάρτσα από… play station

Μόνο που οι πράσινοι δεν είναι εκεί αφού όπως συνήθως δεν κατορθώνουν να φτάσουν σε δεύτερο σερί φαιναλ φορ και μένουν εκτός διοργάνωσης από τους ομίλους του ΤΟΠ-16. Στο Παρίσι πάει όμως ο Ολυμπιακός που αποκλείει χωρίς μεγάλες δυσκολίες στα πλέι οφ την Πολωνική Πρόκομ. Στον ημιτελικό έχει θεωρητικά πολύ εύκολη αποστολή απέναντι στην Παρτίζαν Βελιγραδίου που από μόνη η συμμετοχή

της στο φάιναλ φορ ήταν έκπληξη! Ο Ολυμπιακός όμως κατορθώνει να προκριθεί με αίμα και ιδρώτα κερδίζοντας με 83-80 στην παράταση. Στον ημιτελικό των μεγαθηρίων η Μπαρτσελόνα παίζει άμυνα για όσκαρ κρατάει την ΤΣΣΚΑ στους 54 πόντους και της απαγορεύει να παίξει σε 5ο στη σειρά τελικό.

Ο τελικός είναι παράσταση για ένα ρόλο. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ παίζει καταπληκτικό μπάσκετ και υπό το βλέμμα και το χειροκρότημα των σούπερ σταρ της ποδοσφαιρικής Μπάρτσα θα κερδίσει άνετα και καθαρά με 86-68 έχοντας ουσιαστικά τελειώσει τον τελικό από το ημίχρονο. Δεύτερος τίτλος για την Μπαρτσελόνα με το ευρωπαϊκό μπάσκετ να θαυμάζει το απόλυτο επιθετικό παιχνίδι του Πασκουάλ αλλά και τον καλύτερο επιθετικό της εποχής. Ο Ναβάρο ρολίτστας το 2003 στον πρώτο τίτλο της Μπαρτσελόνα είναι πια ο ηγέτης της ομάδας. Θα σκοράρει 21  πόντους στον τελικό προσθέτοντας στη στατιστική του 5 ριμπάουντς και 3 ασίστ. Ενώ οι Καταλανοί πανηγυρίζουν τον δεύτερο τίτλο τους για τον Ολυμπιακό η παρουσία στον τελικό του Παρισιού θα σημάνει την έναρξη μιας εξαιρετικά επιτυχημένης περιόδου που θα κρατήσει για αρκετά χρόνια. Είναι το πρώτο φάιναλ φορ της ομάδας από την ημέρα που ανέλαβαν την προεδρία οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αλλά δε θα είναι και το τελευταίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα