Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ τον άλλαξε προς το χειρότερο

Ο Τούρκος προπονητής βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής, κυρίως για την εικόνα της ομάδας του στα τρία τελευταία ματς των play off, όπου ουσιαστικά χάθηκε ο τίτλος και παράλληλα το «τριφύλλι» ήρθε μπροστά στο φάσμα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Η παρουσία του «Αυτοκράτορα»

Αυτή ήταν η έκτη ήττα του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του «τριφυλλιού» σε 26 ματς. Σε αυτά έχει επίσης 14 νίκες και έξι ισοπαλίες, με 58 γκολ υπέρ και 40 κατά. Κόντρα στον ΠΑΟΚ

ο Τούρκος προπονητής έχει τρεις ήττες (η μια στην κανονική διάρκεια του αγώνα κυπέλλου) και μια νίκη, τη μοναδική φέτος των «πράσινων» κόντρα στον «Δικέφαλο» του Βορρά. Σε έντεκα ματς στο πρωτάθλημα έχει έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα με 21 γκολ υπέρ και δέκα κατά.

Στο κύπελλο έχει τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ισοπαλία με 19-16 γκολ. Στα play off έχει πέντε νίκες και τέσσερις ήττες με 18-14 γκολ. Πλέον, οι «πράσινοι» βρίσκονται στο – 6 από την κορυφή και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης, αν δεν κερδίσουν τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των «αιωνίων» την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» ή δεν κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδος, στον τελικό του Βόλου, απέναντι στον Άρη. Από τις καλύτερες στιγμές της παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν η εκτός έδρας νίκη 3-1 επί του Ολυμπιακού στα φετινά play off. Κόντρα στους Πειραιώτες έχει δυο νίκες και δυο ισοπαλίες (Κύπελλο Ελλάδος) σε συνολικά τέσσερα ματς.

Η σύγκριση με τον πρώην

Από την άλλη πλευρά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε 27 ματς από την αρχή της σεζόν έως την ημέρα που αντικαταστάθηκε από τον Τούρκο προπονητή. Σε αυτά είχε 15 νίκες, τρεις ισοπαλίες και εννέα ήττες, με 61-32 γκολ. Στο πρωτάθλημα είχε έντεκα νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες σε 15 ματς, με 41 γκολ υπέρ και έντεκα κατά. Στα περσινά play off ο Σέρβος τεχνικός είχε τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και μια ήττα με 9-4 γκολ. Ο 61χρονος προπονητής είχε αφήσει τους «πράσινους» στο -1 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα