Βουλγαρία: Επιταχύνονται τα έργα για Κάθετο Διάδρομο Φυσικού Αερίου και στον σταθμό του Κοζλοντούι

Με εντολή του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Ντιμίταρ Γκλάβτσεφ, συγκροτήθηκαν διυπουργικές ομάδες εργασίες για να επιταχυνθεί η υλοποίηση έργων στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι και στον Κάθετο Διάδρομο Φυσικού Αερίου. Κύριος σκοπός τους είναι να μεριμνήσουν για την άμεση διεκπεραίωση όλων των νομικών διαδικασιών που σχετίζονται με τα έργα.

Οι νεοσυσταθείσες ομάδες, που ξεκίνησαν ήδη συσκέψεις, αποτελούνται από εκπροσώπους των υπουργείων Ενέργειας, Οικονομικών,

Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Πολιτισμού, Γεωργίας, Εσωτερικών και Εξωτερικών.

«Τα έργα είναι στρατηγικής σημασίας για τη διαφύλαξη της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και της ευρύτερης περιοχής μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Βλαντίμιρ Μαλίνοφ, τον οποίο ο πρωθυπουργός όρισε επικεφαλής των διυπουργικών ομάδων εργασίας.

Τα έργα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τον Κάθετο Διάδρομο μεταξύ Βουλγαρίας, Ελλάδας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας, Ουκρανίας και Μολδαβίας, παρέχουν την ευκαιρία μεταφοράς μεγαλύτερων ποσοτήτων φυσικού αερίου από διαφορετικές και αξιόπιστες πηγές, από νότο προς βορρά. Η αύξηση της δυνατότητας μεταφοράς φυσικού αερίου στα σημεία διασύνδεσης Κουλάτα/Σιδηρόκαστρο στο τμήμα από Ελλάδα προς Βουλγαρία και Νέγκρου Βόντα/Κάρνταμ στο τμήμα από Βουλγαρία προς Ρουμανία θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση μιας εκ των βασικών προτεραιοτήτων της βουλγαρικής κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα.

Η κατά προτεραιότητα υλοποίηση των έργων αυτών θα συμβάλει στην αύξηση του ανταγωνισμού στον κλάδο και στη βελτίωση των συνθηκών για όλους τους καταναλωτές, όχι μόνο στη Βουλγαρία αλλά στην ευρύτερη περιοχή. Η ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα, καθώς θεωρείται κλειδί για την επίτευξη των στόχων της απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής ασφάλειας.

Η κατασκευή νέων μονάδων στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι είναι στρατηγικής σημασίας για τη Βουλγαρία και ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο έργο θα συμβάλει στην επιτυχή υλοποίηση τους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χαμάς: Δυσαρέσκεια για τις επικρίσεις του Μαχμούντ Αμπάς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

ΔΝΤ κατά Μπάιντεν για την αύξηση των δασμών στην Κίνα: Κίνδυνος για την ανάπτυξη των ΗΠΑ και του κόσμου

Ισραήλ: Τέλος η συμφωνία εμπορίου με την Τουρκία, δασμοί 100% στις εισαγωγές

Keywords
Αναζητήσεις
voulgaria-epitachynontai-ta-erga-gia-katheto-diadromo-fysikou-aeriou-kai-ston-stathmo-tou-kozlontoui.htm
Τυχαία Θέματα