Κώστας Κωστόπουλος: Την αθώωση του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» πρότεινε ο εισαγγελέας

Την αθώωση λόγω σοβαρών αμφιβολιών του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου από την κατηγορία του βιασμού νεαρής ηθοποιού πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Μετά από μακράν αποδεικτική διαδικασία ο εισαγγελέας αποτίμησε το αποδεικτικό υλικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διατηρεί σοβαρές αμφιβολίες για το εάν η γυναίκα λέει την αλήθεια για τη σεξουαλική κακοποίηση της πριν από 14 χρόνια.

Τα όσα περιγράφει η καταγγέλλουσα «δεν αντέχουν στην κοινή λογική. Είναι πολύ βαριά η

κατηγορία για να καταδικάσω ελαφρά τη καρδία. (…).

Η καταγγέλλουσα έδωσε μια ψυχρή κατάθεση, δεν έδειξε ότι το είχε ζήσει. Αντιθέτως βιωματικές ήταν οι καταθέσεις Γιαννάτου και Διδασκάλου. Θα μου πεις είναι ηθοποιοί…», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Όσο για την καθυστερημένη καταγγελία ενός βιασμού που φέρεται να διαπράχθηκε το 2010, ο εισαγγελέας τόνισε:

“Είναι σεβαστό το επιχείρημα της ότι ήταν στην αρχή της καριέρας της, ότι προερχόταν από αξιοσέβαστη οικογένεια και ότι θα ήταν μη αρεστή ως στιγματισμένη.

Θα προσέδιδε άλλη βαρύτητα στην καταγγελία της η άμεση χρονικά καταγγελία, ο ορισμός ενός ιατροδικαστή να δει αν υπάρχουν σημάδια άσκησης βίας, να εξεταστεί το αλκοόλ στο αίμα της, το οποίο θα μπορούσε να πράξει και ιδιωτικά, στο γυναικολόγο της ας πούμε.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται εδώ με κατηγορητήριο ότι χρησιμοποίησε χημικές ουσίες, που θα μπορούσαν εν δυνάμει να οδηγήσουν και στο θάνατο της. Δεν μπορώ να δεχτώ την χημική ουσία γιατί αυτή θα οδηγούσε σε καταστολή, ενώ μετά πήγε σε άλλο κλαμπ. Αποκλείω και την ολική μέθη.

Δεν αποκλείεται η μερική μέθη, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με την περιγραφή της παθούσας ότι λυποθύμισε. Πώς μένεις με το βιαστή στο αμάξι σε μια διαδρομή 30 λεπτών; Επικαλείται την κ. Δρακάκη που την διαψεύδει».

Κωστόπουλος: Λέει ψέματα

Νωρίτερα, απολογούμενος, ο σκηνοθέτης αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο τη βαριά κατηγορία.: Στεναχωριέμαι που οι άνθρωποι λένε τόσα ψέματα», ανέφερε και εξιστόρησε τη δική του αλήθεια:

“Στο πάρτι της γιορτής μου ήρθαμε πιο κοντά και την επόμενη ημέρα βγήκαμε. Στο villa mercedes δεν υπήρχαν σκοτεινά μέρη. Ήπιε κρασί, την κέρασα, φάγαμε. Δεν την έχω πάρει ποτέ από το σπίτι της, δεν την έχω αφήσει ποτέ εκεί.

Μου είπε ότι έχει ένα κάλεσμα μετά κι αν θέλω να την πάω. Στη διαδρομή μου (…) αγκαλιαστήκαμε, φιληθήκαμε και μετά σταματήσαμε σε πάρκινγκ κοντά στο κλαμπ.

Ήμασταν στο μπροστά κάθισμα και φιλιόμασταν και μετά πήγαμε στο πίσω κάθισμα για πιο άνετα. Δεν θυμάμαι πόσο είχε προχωρήσει η κατάσταση, μου λέει «σταμάτα». Εγώ σταμάτησα και της λέω «έπαθες κάτι;».

Μου λέει «θέλω να φύγουμε και να πάμε στο μαγαζί στις φίλες μου». Να σε πάω λέω. Εγώ σε όλο το δρόμο τη ρωτούσα αν έπαθε κάτι, αν την πόνεσα, αν έκανα κάτι και δεν μιλούσε.

Πήγαμε στο κλαμπ, την ρώτησα αν θέλει να πάω μαζί της, δεν απάντησε, εγώ πήγα να δω τι έχει. Εκείνη ήταν μια χαρά, μιλούσε με τους φίλους της αλλά εμένα με αγνοούσε. Κι έφυγα.

Πήρα τον Β. να το συζητήσω, να του πω τι έγινε. Εκείνος μίλησε μαζί της και μου είπε ότι του είπε η καταγγέλλουσα πως την βίασα. Του λέω «πλάκα μου κανείς; Τι μ…κίες είναι αυτές; ” Γυρίζω πίσω να την πάω να καταθέσει σε οποίο αστυνομικό τμήμα θέλει και να είμαι δίπλα της».

Ο σκηνοθέτης ανέφερε ότι ο ίδιος αποκάλυψε δημόσια ότι ήταν αυτός ο καταγγελλόμενος σκηνοθέτης και μίλησε για όσους τον στήριξαν όλο αυτό το διάστημα:

«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Δήλωσα παραίτηση από τη δουλειά μου και δεν έχω βγει σε κανάλια να μιλήσω. Λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μένεις μόνος σου, εγώ δεν έμεινα ούτε μια στιγμή.

Τα παιδιά μου είναι εδώ, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, οι ηθοποιοί της σειράς, οι συμμαθητές μου. Μέσα σε όλα αυτά τα ψέματα υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν. Όσοι με συμπαθούν αλλά κι όσοι δεν με συμπαθούν θα πουν ότι είμαι ειλικρινής.»

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του σκηνοθέτη κατέθεσαν το πρωί οι ηθοποιοί Μέλπω Κωστή και Βύρων Κόλασης και αναγνώστηκαν στο δικαστήριο ένορκες καταθέσεις της Μιμής Ντενίση και της ‘Αντας Λιβιτσάνου.

Διαβάστε επίσης: 

Ελεύθερος με όρο ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος

Ποινική δίωξη κατά του σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου για βιασμό – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Παραιτήθηκε ο σκηνοθέτης του «Σασμού», Κώστας Κωστόπουλος, μετά την καταγγελία ηθοποιού για βιασμό

Keywords
Αναζητήσεις
kostas-kostopoulos-tin-athoosi-tou-proin-skinotheti-tou-sasmou-proteine-o-eisangeleas.htm
Τυχαία Θέματα