Δυστύχημα στο Δούναβη μετά από σύγκρουση σκάφους με κρουαζιερόπλοιο

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την σύγκρουση δύο σκαφών στον ποταμό Δούναβη στην Ουγγαρία, απολογισμός που ενδεχομένως να αυξηθεί, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε άτομα αγνοούνται.

Η ουγγρική αστυνομία ειδοποιήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι ένας άνδρας είχε βρεθεί να αιμορραγεί στο κεφάλι τους στις ακτές του Δούναβη κοντά στην πόλη Βερότσε, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Βουδαπέστης. Σε μικρή απόσταση εντοπίστηκαν τα άψυχα σώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Ώρες αφού η αστυνομία είχε αρχίσει την έρευνα, ένα σκάφος που είχε υποστεί ζημιές εντοπίστηκε στο νερό και ρυμουλκήθηκε στην ξηρά. Σύμφωνα με το Euronews, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες πιστεύεται ότι επέβαιναν στο σκάφος και οι έρευνες για αυτούς είναι σε εξέλιξη.

Το σενάριο που εξετάζει η αστυνομία είναι ότι ένα σκάφος που κάνει τουριστικές περιηγήσεις στον ποταμό βρισκόταν στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος και για τον λόγο αυτό ερευνάται ένα σκάφος με εμφανείς ζημιές στο κύτος του που βρέθηκε κοντά στην πόλη Κομαρόμ, 80 χιλιόμετρα βόρεια.

Το πλάτος του Δούναβη στο ύψος της Βερότσε είναι σχεδόν 460 μέτρα. Στο σημείο αυτό ο ποταμός στρίβει σχεδόν 90 μοίρες προς τα νότια. Η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό και τα κρουαζιερόπλοια που μετακινούνται ανάμεσα στην Βουδαπέστη και την Βιέννη συχνά περνούν από εκεί.

Εκπρόσωπος της ουγγρικής γενικής διεύθυνσης Αντιμετώπισης Καταστροφών δήλωσε στο ουγγρικό πρακτορείο ΜΤΙ ότι στις έρευνες συμμετέχουν σχεδόν 90 διασώστες, δύο δύτες, δώδεκα σκάφη και τρία drones. Η αστυνομία έχει ανοίξει έρευνα κατά αγνώστου για πρόκληση κινδύνου στις θαλάσσιες μεταφορές με αποτέλεσμα τον θάνατο.

#Ουγγαρία #ΠΟΤΑΜΟΣ_ΔΟΥΝΑΒΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
dystychima-sto-dounavi-meta-apo-sygkrousi-skafous-me-krouazieroploio.htm
Τυχαία Θέματα
Δυστύχημα, Δούναβη,dystychima, dounavi