Ο Νετανιάχου απορρίπτει το τελεσίγραφο Γκαντζ

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε τις προτάσεις του Μπένι Γκαντζ, που ζήτησε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για την επόμενη μέρα στη Γάζα.

Ειδικότερα, οι κύκλοι Νετανιάχου τονίζουν ότι το τελεσίγραφο του Γκαντζ θα έπρεπε να απευθύνεται στην Χαμάς και όχι στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Τονίζουν, δε, πως σε περίπτωση που γίνουν δεκτοί οι όροι του Γκαντζ, τότε το Ισραήλ θα οδηγηθεί σε ήττα.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γκαντζ δήλωσε ότι θέλει το πολεμικό υπουργικό

συμβούλιο να καταρτίσει ένα σχέδιο έξι σημείων έως τις 8 Ιουνίου.

Εάν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες του, είπε ο Γκαντζ, θα αποσύρει το κεντρώο κόμμα του από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του συντηρητικού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον Γκαντζ, οι έξι στόχοι που πρέπει να υιοθετήσει ο Νετανιάχου είναι η επιστροφή των ομήρων, η αποστράτευση της Χαμάς και η αποστρατικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας, ο καθορισμός μιας κυβερνητικής εναλλακτικής λύσης στη Λωρίδα, η επιστροφή των κατοίκων του Βορρά έως την 1η Σεπτεμβρίου, η προώθηση της ομαλοποίησης και η υιοθέτηση ενός σχεδίου για τη δημιουργία μιας τυποποιημένης ισραηλινής εθνικής υπηρεσίας.

Ο Νετανιάχου έχει επικριθεί τόσο από ανώτατους αξιωματικούς του στρατού όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας αναφορικά με την έλλειψη στρατηγικής για την επόμενη μέρα.

Ακόμα πάντως και αν παραιτηθεί ο Γκαντζ, η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν πρόκειται να καταρρεύσει.

#Μπενιαμίν_Νετανιάχου #Μπένι_Γκαντς #ΙΣΡΑΗΛ_ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΛΩΡΙΔΑ_ΤΗΣ_ΓΑΖΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
o-netaniachou-aporriptei-to-telesigrafo-gkantz.htm
Τυχαία Θέματα
Νετανιάχου, Γκαντζ,netaniachou, gkantz