Σειρά επισκέψεων και επαφών σε Χανιά Πλατανιά και Κίσσαμο πραγματοποίησε ο Βασίλης Κασσελάκης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-05-2024, περιοδεία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Κασσελάκη Βασίλη συνοδευόμενος από την γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κα Χίνου Μαρία και μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής μαζί με την κα. Χίνου και τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής επισκέφτηκαν τη λαϊκή αγορά της οδού Μαργουνίου στα Χανιά όπου συνομίλησαν με πολίτες και εμπόρους. Ακόμη πραγματοποιήσαν επίσκεψη στην Κίσσαμο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν

για την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κίσσαμο αναφέρουν ότι « στο Δημαρχείο Κισσάμου συναντηθήκαμε με τους Αντιδημάρχους κ. Κελαϊδή, κ. Μακράκη, κ.Γλαμπεδάκη, κ.Καρτσωνάκη και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Μαυροδημητράκη και συζητήσαμε τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, ύδρευση, αποχέτευση, τουρισμό καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας μιας πόλης πρότυπο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της μόνιμης κατοικίας.

Ένα από τα βασικά προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, όπως αναφέρθηκε, είναι η σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού.

Στη συνέχεια κατά την επίσκεψη στο Κ.Υ. Κισσάμου, με το διευθυντή κο Ανυφαντάκη συζητήθηκαν τα έντονα προβλήματα της δημόσιας υγείας και οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και ειδικότητες ιατρών, τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του ΕΣΥ σε σχέση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Τέλος έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΝΕΣΚ (Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου) κ. Χουδαλάκη, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον όπως διαμορφώνεται, επίσης η δυσκολία ένταξης σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη για δημιουργία ενός open mall, για ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού κέντρου της Κισσάμου».

Στη συνέχεια αποχωρώντας από το δήμο Κισσάμου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Βασίλης Κασσελάκης και τα μέλη της νομαρχιακής, επισκέφτηκαν τη ΔΕΥΑΒΑ Δήμου Πλατανιά και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Μαυρογένη και το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κονταράκη.

Εκεί όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσης «ενημερώθηκαν για το έργο της ΔΕΥΑΒΑ, αλλά και για την έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων για ουσιαστικές παρεμβάσεις στα δίκτυα.

Επίσης συζητήθηκαν η εσφαλμένη στόχευση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε τομείς δεύτερης και τρίτης προτεραιότητας παραλείποντας την επίλυση προβλημάτων βασικών υποδομών, των ΔΕΥΑ.

Το απόγευμα συμμετείχαμε σε εκδήλωση του συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χανίων και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στο πολιτιστικό κέντρο της ιεράς μητροπόλεως Χανίων με θέμα : Γεωοικονομία και Γεωστρατηγική της Κρήτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα