Το Twitter γίνεται και επίσημα πλέον X.com

Ένα από τα δημοφιλέστερα social media, το Twitter, υιοθέτησε και επίσημα το X.com για όλα τα βασικά του συστήματα, με την παλιά ονομασία να αποτελεί και επίσημα πλέον παρελθόν.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αν πληκτρολογήσετε twitter.com στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αυτό θα σας ανακατευθύνει τώρα στο αγαπημένο domain

του Elon Musk. Τη στιγμή της δημοσίευσης, υπάρχει ένα μείγμα αποτελεσμάτων ανάλογα με την επιλογή του browser και το αν ο χρήστης έχε συνδεθεί με το λογαριασμό του ή όχι.

Ένα μήνυμα εμφανίζεται πλέον στο κάτω μέρος της σελίδας σύνδεσης στο X που αναφέρει: "Σας ενημερώνουμε ότι αλλάζουμε τη URL διεύθυνση μας, αλλά οι ρυθμίσεις απορρήτου και προστασίας δεδομένων σας παραμένουν οι ίδιες".

Η μετάβαση του domain ήταν μία από τις πιο αμήχανες πτυχές της κίνησης του Elon Musk για την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας. Παρόλο που πολλά κομμάτια του X μεταφέρθηκαν στο νέο branding εδώ και καιρό - συμπεριλαμβανομένου του επίσημου λογαριασμού, των εφαρμογών για smartphones και των συνδρομών "X Premium" (ή αλλιώς Blue), οι URL διευθύνσεις της πλατφόρμας παρέμειναν στο twitter.com από τότε που ο Musk ξεκίνησε επίσημα τη μετάβαση στο X.

Τα URL άρχισαν να αλλάζουν ήδη από τον Αύγουστο του περασμένου έτους αλλά κάτω από προϋποθέσεις. Η γεμάτη προβλήματα μετάβαση ήταν ένα δώρο για επιθέσεις phishing, δήλωσε ο Brian Krebs τον περασμένο μήνα.

Ο Musk έχει μακρά ιστορία με τη διεύθυνση x.com, ξεκινώντας μια επιχείρηση με αυτό το όνομα το 1999, η οποία συγχωνεύτηκε με αυτό που θα γινόταν τελικά το PayPal. Για αυτή τη σύγχρονη εκδοχή της εταιρείας, ο Musk οραματίζεται ότι θα γίνει μια "εφαρμογή για τα πάντα", όπως το WeChat στην Κίνα.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα