Αυθεντική κακαβιά του ψαρά

11:09 5/6/2018 - Πηγή: AlterEgo

Η γνήσια συνταγή για κακαβιά του ψαρά ανεπανάληπτη! Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σε αυτή την ψαρόσουπα

Υλικά Συνταγής2 κιλά φρέσκα ψάρια1-2 αστακουδάκια2-3 καβουράκια4 πατάτες3 κρεμμύδια2 ντομάτες1 φλ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι φρεσκοτριμμένο2 λεμόνιαΕκτέλεση

Για την σούπα κακαβιά, καθαρίζουμε πρώτα τα ψάρια και τα πλένουμε ιδανικά στη θάλασσα αν μας δίνεται η δυνατότητα.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε σταυρωτά. Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μια φαρδιά κατσαρόλα και από πάνω στρώνουμε τα ψάρια, τα θαλασσινά και τις ντομάτες

χαραγμένες σταυρωτά.

Βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια των ψαριών, βράζουμε την ψαρόσουπα και προς το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η σούπα κακαβιά χρειάζεται περίπου 30΄βράσιμο σε δυνατή φωτιά (αν χρησιμοποιήσουμε φωτιά γκαζιού, η κακαβιά γίνεται υπέροχη). Προτού την κατεβάσουμε από τη φωτιά, στύβουμε μέσα τα δύο λεμόνια.

Keywords
Αναζητήσεις
αυθεντικη κακαβια
Τυχαία Θέματα