Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προειδοποιεί για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ

Οι αρχές των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις ενδέχεται να επιχειρήσουν να στοχοποιήσουν εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Pride που εορτάζεται διαφορετικές ημέρες κατά την διάρκεια του Ιουνίου.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες των ΗΠΑ στο εξωτερικό να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση, όπως αναφέρει το BBC.

«Μείνετε

σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων αυτών όπου διεξάγονται εορτασμoί Pride», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η νέα ενημέρωση ήρθε την Παρασκευή, μια εβδομάδα μετά από παρόμοια προειδοποίηση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ, όπως επισημαίνει το ABC News.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ανέφεραν: «Ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις ή υποστηρικτές αυτών  μπορεί να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον αυξημένο αριθμό συγκεντρώσεων που σχετίζονται με τον Μήνα Υπερηφάνειας (Pride Month) to τον Ιούνιο του 2004».

Αν και δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις ή τοποθεσίες  οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σημείωσαν ότι τα μηνύματα από ομάδες του Ισλαμικού Κράτους (IS) στα αγγλικά τον Φεβρουάριο του 2023 περιελάμβαναν ρητορική κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Πηγές: ABC News, BBC

Related...Πώς εμπλέκεται το Αζερμπαϊτζάν στις ταραχές στην γαλλική Νέα Καληδονία, στην άκρη του ΕιρηνικούΑνησυχία στην ΕΕ ενόψει ευρωεκλογών για βία μετά την απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο
Keywords
Τυχαία Θέματα