Δίκη Πισπιρίγκου για θανάτους Μαλένας-Ιριδας: Η αποκαλυπτική μαρτυρία της παιδιάτρου

Αποκαλυπτική για τον θάνατο της Μαλένας, την οποία βρήκε νεκρή στο δωμάτιο του νοσοκομείου, ήταν η κατάθεση της παιδιάτρου η οποία πήρε τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας Δασκαλάκη.

«Ήταν η καλή λευχαιμία που δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, είχαμε μια λευχαιμία που έβαινε καλά. Ήταν ένα παιδί που δεν προβλημάτιζε. Έχουν πολύ καλή πρόγνωση αυτά τα παιδιά με ποσοστό για ίαση πάνω από 90%», είπε η μάρτυρας που χαρακτήρισε αιφνίδιο το θάνατο του παιδιού, καθώς το είχε επισκεφθεί νωρίτερα και ήταν σε καλή κατάσταση.

Περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές πριν το θάνατο του παιδιού, η μάρτυρας περιέγραψε τη Ρούλα Πισπιρίγκου «αναστατωμένη» και είπε πως την ενημέρωσε ότι κάτι έχει το παιδί και χτυπάει η αντλία.

«Ήμουν στο διάδρομο μαζί με τη νοσηλεύτρια έξω από την πόρτα ενός δωματίου. Βλέπω τη μαμά με την άκρη του ματιού μου να βγαίνει και να έρχεται προς το μέρος μου, αναστατωμένη, σοκαρισμένη . Όταν την είδα είπα κάτι έχει γίνει. Πλησίασε με γρήγορο βήμα και λέει ″το παιδί είναι μπλε, χτυπάει η αντλία″. Ήταν αναστατωμένη. Εμείς τρέξαμε στο δωμάτιο και είδαμε το παιδί σε πλαγιά θέση στο κρεβάτι. Το γυρίσαμε ανάσκελα, ήταν ωχρό, δεν ανέπνεε και τα μάτια του ήταν σε μυδρίαση. Δεν είχε παλμό και είχα ένδειξη ότι δεν κυκλοφορεί το αίμα. Έπαθα σοκ όταν διαπίστωσα ότι το παιδί ήταν νεκρό» είπε και συνέχισε λέγοντας πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν πανικοβλημένη. «Ήταν μια φυσιολογική αντίδραση που μου έχει μείνει ως εικόνα, η αγωνία και το άγχος. Μετά την ανακοίνωση οι δυο γονείς ήταν δυο άνθρωποι που χάνουν το παιδί τους χωρίς να το περιμένουν. Όταν μάζεψαν τα πράγματα ήρθαν μας ευχαρίστησαν και μας χαιρέτησαν. Δεν ήταν επιθετικοί ήταν πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι».

Στη μάρτυρα επέδειξαν φωτογραφίες του νεκρού παιδιού όπου απεικονίζονται σημάδια στο πρόσωπο του, για τα οποία σχολίασε πως αν υπήρχαν πριν το θάνατο θα τα είχα παρατηρήσει».

Related...Στο αρχείο θέτει ο Εισαγγελέας την καταγγελία περί διάρρηξης στο Υπουργείο ΕσωτερικώνΓυναικοκτονία στο Μενίδι: Τη μαχαίρωσε 15 φορές σε όλο το σώμα με κουζινομάχαιροΘεσσαλονίκη: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για το ντέρμπι μεταξύ Αρη-ΠΑΟΚ που θα κρίνει το πρωτάθλημα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Πισπιρίγκου, Μαλένας-Ιριδας,diki pispirigkou, malenas-iridas