Ρέντη - Δολοφονία Λυγγερίδη: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσαν οι γονείς του

Οι γονείς του δολοφονημένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα επεισόδια στου Ρέντη, στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να δηλώσουν παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του ανακριτή, Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης έχασε τη ζωή του μετά τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στις 7 Δεκεμβρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσαν

στον ανακριτή οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος δέχτηκε δολοφονική επίθεση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, το πρωί της Παρασκευής (17/5) έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Βασίλη Καπερνάρο και δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στον ένατο τακτικό ανακριτή.

Αυτό που ζητούν οι γονείς του άτυχου αστυνομικού είναι να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια και να εντοπιστούν εκείνοι οι οποίοι έδωσαν την εντολή να ξεκινήσουν τα έκτροπα στο κλειστό γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Λυγγερίδη προτίθεται να ζητήσει να συνενωθεί η δικογραφία για την ανθρωποκτονία του αστυνομικού που εκκρεμεί στον Πειραιά, με αυτή που αφορά την εγκληματική οργάνωση οπαδών και βρίσκεται στα δικαστήρια της Αθήνας.

Γονείς Γιώργου Λυγγερίδη: “Φτάνει πια”

«Φτάνει πια για όλη την κοινωνία, φτάνει πια για όλη την Ελλάδα. Ο Γιώργος ας είναι το τελευταίο θύμα, ας είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δικαίωση δεν πρόκειται να δω, γιατί έχασα το παιδί μου. Δικαίωση θα υπήρχε, εάν ερχόταν το παιδί μου πίσω. Δικαίωση θέλω να δουν οι υπόλοιποι αστυνομικοί» είπε ο Θανάσης Λυγγερίδης, ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού.

«Θα συμπαρασταθούμε στον κύριο ανακριτή για να αποδειχθεί ότι τέτοιου είδους εγκλήματα στη χώρα μας δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Φτάνει πια», τόνισε και συνήγορος της οικογένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα