Letizia της Ισπανίας: “Αυτή θα καταστρέψει τη μοναρχία” – Τα σχόλια που πλήγωσαν τη βασίλισσα

13:35 17/5/2024 - Πηγή: InStyle

Ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εικοστή επέτειο του γάμου τους στις 22 Μαΐου. Με αφορμή την επέτειο, ο βασιλικός δημοσιογράφος Martín Bianchi εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο Letizia en Vetusta, στο οποίο περιγράφει τις παρασκηνιακές διαδικασίες της ένταξης της πρώην δημοσιογράφου στην ισπανική βασιλική οικογένεια.

Ενώ αυτή η ένωση μπορεί να θεωρήθηκε από ορισμένους ως “άνεμο ανανέωσης”, άλλοι τη βίωσαν ως “σοκ”, όπως ανέφερε

το Vanitatis την Τετάρτη 15 Μαΐου. Στο βιβλίο του, ο ειδικός υπογραμμίζει τα σχόλια που έπρεπε να υποστεί η Letizia της Ισπανίας όταν εντάχθηκε στην ισπανική βασιλική οικογένεια.

#Undíacomohoy (2004), si no estabas en el centro de Madrid, estabas en casa frente a la tele viendo la boda de Felipe de Borbón y Letizia Ortiz. ¡Con bastante probabilidad! Aquí un resumen de lo que viste –> https://t.co/ZOOx4orgfA #FelizLunes #FelizSemana #22Mayo #BuenosDías pic.twitter.com/gVnYIOxYjC

— Archivo RTVE (@ArchivoRTVE) May 22, 2023

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι, είκοσι χρόνια νωρίτερα, πολλοί έλεγαν: “Η Letizia θα καταστρέψει τη μοναρχία”. “Η Letizia πέρασε δέκα χρόνια ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης της βασιλικής οικογένειας. “Στην πραγματικότητα, για κάποιους ανθρώπους, δεν ήταν μέλος της οικογένειας, ήταν η σύζυγος του πρίγκιπα. Έπρεπε να ανεχτεί πολλά και πέρασε δύσκολες στιγμές”, εξηγεί ο José Apezarena σε μία από τις σελίδες του βιβλίου. Κάποιοι της έδωσαν το παρατσούκλι “η πριγκίπισσα της Τουλούζης”, “επειδή ήξερε τα πάντα”. Ένα παρατσούκλι που διασκέδαζε τον βασιλιά Juan Carlos. Σήμερα, ωστόσο, ο Martín Bianchi σημειώνει ότι “υπάρχει μια ορισμένη συναίνεση ότι είναι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του Στέμματος”.

Letizia της Ισπανίας: Ο Juan Carlos δεν τη χώνεψε

Στο βιβλίο του, ο Martín Bianchi αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Juan Carlos, ο οποίος βασίλευσε για 39 χρόνια πριν παραιτηθεί το 2014 λόγω οικονομικών σκανδάλων, δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθειά του για τη νύφη του.

Se cumplen 15 años de la boda de Felipe y Letizia pic.twitter.com/bhc7BT7UKl

— divinity (@divinity_es) May 22, 2019

Στο βιβλίο του, θυμάται ένα από τα πιο εντυπωσιακά και οδυνηρά επεισόδια για τη Letizia της Ισπανίας. Ένα υποτιμητικό σχόλιο που έκανε ο βασιλιάς Juan Carlos σε μια οικογενειακή συνάντηση με τους Έλληνες συγγενείς της συζύγου του.

Εκείνη την ημέρα, καθώς η πρώην δημοσιογράφος μοιραζόταν την εμπειρία της από τον πόλεμο στο Ιράκ, ο μονάρχης τη διέκοψε λέγοντάς της: ” Letizia, όλοι ξέρουμε ότι είσαι το πιο έξυπνο άτομο εδώ, αλλά άσε τους άλλους να μιλήσουν”. Μια παρατήρηση που δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα