Το νέο ρεκόρ του Τζέιμς!

Ενας παλιός μας γνώριμος, καθόσον φόρεσε τα πράσινα του Παναθηναϊκού, ο Μάικ Τζέιμς έγραψε ιστορία καθώς αναδείχθηκε σε MVP της Ευρωλίγκας και έγινε μόλις ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που κατακτά το σχετικό βραβείο ενώ η ομάδα του απέτυχε να προκριθεί στο Final-4. Είναι η πρώτη φορά που ο Τζέιμς πατά αυτή την κορυφή, ενώ έγινε μόλις ο δεύτερος Αμερικανός που τα καταφέρνει μετά τον Αντονι Πάρκερ (2004-05

και 2005-06 με τη φανέλα της Μακάμπι).

Η Eυρωλίγκα άρχισε να δίνει το σχετικό βραβείο από τη σεζόν 2004-05 με αυτή τη μορφή. Τις προηγούμενες 18 φορές που δόθηκε (το 2020 είχαμε κορωνοϊό και άρα όχι κάποια βράβευση), αυτό κατέληξε στα χέρια παίκτη που οδήγησε την ομάδα του στο Final-4, κάτι που είναι και το λογικότερο. Ενώ τώρα ο Τζέιμς θα βλέπει από την εξέδρα τη Φενέρ, την ομάδα που τον απέκλεισε από τη φάση των play offs.

Προς αφανισμό η ομάδα ενός αστέρα

Η άλλοτε ομάδα του Βικτόρ Γουεμπανιαμά, Μετροπολιτάν,  φέρεται να χρεοκόπησε, καθώς όπως αναφέρει η συνάδελφος «Le Parisien» ενημέρωσε τη γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί σε καμία διοργάνωση. Οπως μου λέει άνθρωπός μου στη Γαλλία, η Μετροπολιτάν ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι αντιμετωπίζει τέτοια σοβαρά ζητήματα στο οικονομικό κομμάτι, οπότε η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Σημειώνω ότι τα προβλήματα είχαν μεγάλο αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς η Μετροπολιτάν τερμάτισε στην τελευταία θέση του γαλλικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 4-30! Ο δε Γουεμπανιαμά, ο οποίος κάνει θραύση στο NBA με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς, θυμίζω πως αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στη Μετροπολιτάν.

Εχει συνηθίσει τις αποδοκιμασίες και τις ύβρεις

Οταν έχεις κερδίσει τα πάντα στη ζωή σου, όταν δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν και δεν έχεις πια απωθημένα, μπορείς να βλέπεις τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά. Πιο ήρεμα και ενδεχομένως αποστασιοποιημένα. Στον πρώτο τελικό της Αδριατικής Λίγκας οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα έβριζαν σε όλο το παιχνίδι τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πώς αντέδρασε αυτός; «Δεν έχω να πω κάτι καινούργιο. Με πρόσβαλλαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά είμαι συνηθισμένος», είπε απλά όταν τον ρώτησαν. Και στο τέλος συνεχάρη και αυτούς που τον έβριζαν: «Είναι ωραίο να βλέπεις τόσο κόσμο στο γήπεδο, συγχαρητήρια»! Παρεμπιπτόντως η Παρτιζάν έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα με 85-82.

Θυμούνται τον ιδιοκτήτη που «έφυγε»

Ενα έτος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του Γιώργου Χριστοβασίλη και ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν τον ξέχασε. «Ενας χρόνος μακριά μας, αλλά για πάντα δίπλα μας. Ενας χρόνος από εκείνη την ημέρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα βυθίστηκε στο πένθος. Ενας χρόνος χωρίς τον άνθρωπο που οδήγησε την ομάδα μας στις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της. Αθάνατος», έγραψε στα social media ο ΠΑΣ που έκανε γνωστό πως το πρωί της προσεχούς Κυριακής θα τιμήσει την μνήμη του στον ιερό καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας Ανω Γλυφάδας.

Η παρουσία του Βασιλιά δεν έφερε γούρι

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πήγε στο Κλίβελαντ για να παρακολουθήσει τον τέταρτο αγώνα της ημιτελικής σειράς ανάμεσα στους Καβαλίερς και τους Σέλτικς. Το κοινό τον αντιλήφθηκε όταν οι γιγαντοοθόνες του γηπέδου έδειξαν πλάνο του και οι οπαδοί τον αποθέωσαν. Παρ’ όλα αυτά,  η αύρα του Βασιλιά δεν βοήθησε τους Καβς. Οι Σέλτικς ήταν πολύ καλύτεροι, νίκησαν με 109-102 και καθώς προηγούνται με 3-1, θέλουν μία νίκη ακόμα για να προκριθούν στους τελικούς της Ανατολής. Ο Τέιτουμ με 33 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας της Βοστώνης, ενώ από τους Καβαλίερς ο Γκάρλαντ σκόραρε 30 πόντους. Ελειπαν πάντως οι τραυματίες Ντόνοβαν Μίτσελ και Τζάρετ Αλεν και οι απουσίες τους ήταν κρίσιμες για την ομάδα του Κλίβελαντ. Σημειώνω, πως στη Δύση οι Θάντερ έφεραν ξανά στα ίσια τη σειρά με τους Μάβερικς (2-2) νικώντας στην Οκλαχόμα Σίτι με 100-96. Από τους Μάβερικς ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε τριπλ νταμπλ με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ, όμως ήταν φοβερά άστοχος, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 6/20 σουτ. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ντάλας ήταν ο Πι Τζέι Ουάσιγκτον με 21 πόντους, ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα