«Έτσι σε βίασα»: Το ανατριχιαστικό μήνυμα που έλαβε γυναίκα στο Facebook

Η Shannon Keeler έμεινε άναυδη όταν διάβασε ένα μήνυμα στο Facebook από τον Ian Cleary, τον άνδρα τον οποίο κατηγόρησε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 2013, όταν ήταν πρωτοετής στο κολέγιο.

«Πρέπει να ακούσω τη φωνή σου», φέρεται να της έγραψε ο Ian Cleary, 31 ετών σήμερα, από τη Saratoga της Καλιφόρνιας, σε ένα μήνυμα του 2019 που ανακάλυψε το 2020, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η ίδια στο people.

Σε ένα ακόμη πιο ανατριχιαστικό μήνυμα, φέρεται

να έγραψε: «Έτσι σε βίασα».

Όταν προσπαθούσε να πείσει ότι την βίασε

Η Keeler είχε περάσει χρόνια προσπαθώντας να πείσει τις αρχές να συλλάβουν τον τελειόφοιτο που κατηγορούσε ότι τη βίασε, όταν ήταν και οι δύο φοιτητές στο Gettysburg College, στην Πεσνυλβάνια, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Αφού έλαβε τα μηνύματα στο Facebook, ειδοποίησε την αστυνομία, αλλά και τότε δεν έγινε τίποτα. Το 2021, μίλησε επίσης στο Associated Press για μια ιστορία σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να διωχθούν σεξουαλικά εγκλήματα σε πανεπιστημιουπόλεις.

Εβδομάδες αργότερα, ο εισαγγελέας της κομητείας Άνταμς Μπράιαν Σίνετ κατέθεσε ένταλμα σύλληψης σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον της. γυναίκας.

Η γυναίκα και ο βιαστής της. Πηγή φωτό: people

Τώρα, μετά από τριετή αναζήτηση, ένας εισαγγελέας στο Μετς της Γαλλίας επιβεβαίωσε την περασμένη Τρίτη ότι ο Ian Cleary κρατείται από τις 24 Απριλίου, όπως  αναφέρουν το AP και οι New York Times.

Η δικηγόρος του Keeler, Andrea Levy, αρνήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψη.

Το 2021, μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης του Cleary, η Keeler ανέφερε σε δήλωση που μοιράστηκε με το people, μέσω της δικηγόρου της, ότι «ενώ είμαι συγκινημένη μέχρι δακρύων από αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο περίμενα (για) πάνω από επτά χρόνια, έχω κατά νου ότι αυτή η στιγμή ήρθε επειδή δημοσιοποίησα την ιστορία μου, κάτι που κανένας επιζών δεν θα έπρεπε να κάνει για να αποκτήσει δικαιοσύνη».

Το χρονικό της φρίκης

Η δοκιμασία της Keeler ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2013, όταν έβαλε μια φίλη της να τη συνοδεύσει πίσω στον κοιτώνα της, μετά από ένα πάρτι για τον εορτασμό των τελικών εξετάσεων, γιατί όπως είπε την  είχε φοβίσει ένας νεαρός που βρισκόταν επίσης στο πάρτι.

Ο νεαρός, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Cleary, ο οποίος ήταν 20 ετών τότε, φέρεται να ακολούθησε εκείνη και τη φίλη της πίσω στον κοιτώνα, προσφέροντας στη φίλη 20 δολάρια για να μείνει μόνη της με την Keeler, σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει η ίδια.

Η φίλης της είπε στον Cleary να φύγει. Δέκα λεπτά αργότερα, η Keeler άκουσε ένα χτύπημα στην πόρτα και την άνοιξε νομίζοντας ότι ήταν ένας άλλος φίλος της. Ήταν ο Cleary, ο οποίος μπήκε μέσα, άρχισε να φιλάει την Keeler πριν της επιτεθεί.

Η Keeler κατήγγειλε την επίθεση στην αστυνομία, υποβλήθηκε σε εξέταση για βιασμό και βρήκε μάρτυρες που είδαν τον Cleary εκείνο το βράδυ. Ωστόσο δεν έγινε το παραμικρό.

Οι αρχές ξανάνοιξαν την υπόθεση αφού η Keeler τους μίλησε για τα διαδικτυακά μηνύματα και αφού κυκλοφόρησε το άρθρο του AP για την υπόθεσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα