Προφιλακιστέος ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Ακόμα ένα μέλος της Χρυσής Αυγής έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας και οδηγείται στις φυλακές Δομοκού μετά την απολογία του, στις εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Ο φερόμενος ως «πυρηνάρχης» στην Τοπική Οργάνωση του Πειραιά, κατηγορείται, εκτός από ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για εκβίαση.
Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συλληφθείς

για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για εκβίαση.

Ο κατηγορούμενος το όνομα του οποίου προέκυψε μετά την επεξεργασία στοιχείων από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σε συνδυασμό με άλλες μαρτυρικές καταθέσεις, φέρεται να εμπλέκεται και σε υποθέσεις προστασίας σε νυχτερινά κέντρα.

Στοιχεία για τον κατηγορούμενο έχει δώσει στην κατάθεσή του προστατευόμενος μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ν.Π είναι ο «πυρηνάρχης του Πειραιά».

«Μία νύχτα με τον πυρηνάρχη του Πειραιά μπήκαμε μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών (μονοκατοικία), κοντά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, μαζί με 15 ακόμα άτομα (δύο διμοιρίες τις ονομάζαμε, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ρουπακιάς, ο χχχχχ με τηλέφωνο 698χχχχχ, ο Γιώργος Τσακανίκας, ο χχχχχ, το δεξί χέρι του Πατέλη, ο χχχχχ του οποίου δεν ξέρω άλλα στοιχεία και ο χχχχχ, η μητέρα του οποίου ήταν υποψήφια Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) και με διάφορα αντικείμενα (μαχαίρια, γκλομπ, καπνογόνα) τους προκαλέσαμε σωματικές βλάβες.
Μετά από δύο ημέρες, ενημέρωσα το Λοχαγό μου (το βουλευτή Γερμένη) και δέχθηκα τα συγχαρητήρια του για την επιχείρηση. Με εντολή του Λαγού και εν συνεχεία του Πατέλης, τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2012, πηγαίναμε σε καταστήματα, τα οποία διατηρούσαν μετανάστες και πωλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και γενικά καταστήματα πώλησης παραδοσιακών ειδών της χώρας καταγωγής τους, και τους απειλούσαμε προκειμένου να τα κλείσουν, με αποτέλεσμα τα τρία από τα τέσσερα να κλείσουν.
Στις εφόδους που διατασσόμουν να κάνω, ο Πατέλης μας έλεγε να μην φοβόμαστε, γιατί η Αστυνομία ήταν ενημερωμένη και δεν επενέβαινε. Δεν ξέρω ονόματα αστυνομικών γιατί δε μου έλεγαν…Αναφερόμενος και πάλι στην οργάνωση της Νίκαιας, σε μια περίπτωση επαναλαμβανόμενων απειλών σε κατάστημα – πλυντήριο αυτοκινήτων Έλληνα που απασχολούσε αλλοδαπούς, στην οδό Πέτρου Ράλλη στη Νίκαια, δόθηκε εντολή από τον Λαγό στον Πατέλη, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε εντολή σε μας να πάμε με μια «διμοιρία» επτά ατόμων.

Πήγαμε, τον Αύγουστο 2012, στον ιδιοκτήτη του πλυντηρίου, που δεν γνωρίζω πως λέγεται, και τον απειλήσαμε ότι αν δεν διώξει τους αλλοδαπούς, θα του καταστρέψουμε το κατάστημα. Αφού δεν ενέδωσε στις απειλές και τους εκβιασμούς ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, ξαναπήγαμε ακόμα μία φορά, αφού τα πρόσωπα δεν άλλαζαν, και τον απειλήσαμε εκ νέου, με πιο αυστηρό τρόπο και με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί και να διώξει τους αλλοδαπούς εργαζόμενους»

Ο νέος κύκλος απολογιών που άνοιξε στις δυο ειδικές ανακρίτριες θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οι οποίοι κατηγορούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι τρεις βουλευτές έχουν πάντως το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους. Έχει προηγηθεί απόφαση της Βουλής για την άρση της ασυλίας τους.

The post Προφιλακιστέος ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα