Σε αυτή την περίπτωση τα θετικά συναισθήματα δε θα σε βοηθήσουν ποτέ να προχωρήσεις μπροστά και να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη κατάσταση

17:48 14/5/2021 - Πηγή: iPop

Έχουμε πει ότι είναι καλό να έχει θετική διάθεση, αισιοδοξία, ενέργεια και να σκέφτεσαι τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Μπορεί να προσπαθείς να είσαι αισιόδοξος συνεχώς, όμως αυτό μερικές φορές δεν βοηθάει. Σε ποια περίπτωση και γιατί να έχεις αρνητικά συναισθήματα τελικά;

Φυσικά και γενικά είναι πολύ σημαντικό να είσαι θετικός και να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις και τα απρόοπτα με ψυχραιμία, όμως μέχρι ένα σημείο. Μην πέφτεις στην παγίδα της τοξικής θετικότητας. Τι είναι αυτό; Όταν προσπαθείς να είσαι αισιόδοξος συνεχώς, εμψυχώνεις τους άλλους γύρω σου, αλλά και τον εαυτό σου και δεν

ζεις καθόλου τα αληθινά σου συναισθήματα. Όλη αυτή η θετικότητα αν δεν πηγάζει από το βάθος της ψυχής σου κάποια μέρα μπορεί να εκπυρσοκροτήσει στα χέρια σου.

Τι είναι η τοξική θετικότητα και πώς μπορεί να εισβάλει στη ζωή σου χωρίς να το καταλάβεις

Γιατί δεν είναι καλό να είσαι αισιόδοξος συνεχώς;

Το να είσαι θετικός σε καταστάσεις ανάγκης, όταν προκύπτουν προβλήματα και απρόοπτα, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σε βλάψει. Για παράδειγμα, αν βρίσκεσαι σε μια τοξική και καταχρηστική σχέση, μπορεί με αυτόν τον τρόπο να υποβαθμίσεις τη σοβαρότητα της κατάστασης και να επιλέξεις να μείνεις μ’ έναν σύντροφο που μόνο καλό δεν σου κάνει.

Επίσης, όταν αναγκάζεις τον εαυτό σου να βλέπει μόνο τη θετική πλευρά, καταστέλλεις τα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία θα μπορούσαν με αυτόν τον τρόπο να γίνουν πιο έντονα και ισχυρά.

Freepik

Κάνοντας μόνο θετικές σκέψεις, χάνεις πολλές φορές την ικανότητα να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις. Αποφεύγοντας τα αρνητικά συναισθήματα, χάνεις πολύτιμες πληροφορίες και μαθήματα ζωής. Για παράδειγμα, αν δεν πενθήσεις για έναν χαμό, μπορεί να έχεις πάντα την αίσθηση ότι το άτομο που έφυγε θα ξαναγυρίσει, είτε πρόκειται για κυριολεκτικό θάνατο, είτε για μεταφορικό, όπως στην περίπτωση ενός χωρισμού.

Η αισιοδοξία από μόνη της δεν είναι αρκετή.

Το να είσαι αισιόδοξος είναι σημαντικό, αλλά όχι και το μόνο πράγμα που πρέπει να συμβαίνει όταν υπάρχει μια κρίση ή αρνητική κατάσταση. Επίτρεψε στον εαυτό σου να βιώσει τα αρνητικά συναισθήματα, τον πόνο, τις ενοχές και γίνει μέσα από αυτά καλύτερος άνθρωπος. Όταν, για παράδειγμα, αντιμετωπίζεις μια απώλεια, πρέπει να αισθάνεσαι την θλίψη, ακόμα κι αν πονάει, γιατί ίσως έτσι και να μάθεις να ζεις τη ζωή στο έπακρο.

Παρά το τι σε ρίχνει στη ζωή σου και σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα, αν καταφέρεις να βρεις το νόημα πίσω από αυτό, θα μπορέσεις και να προχωρήσεις μπροστά και μια μέρα να βρεις την πραγματική ευτυχία στη ζωή!

6 λόγοι που θα σου δώσουν έμπνευση να δεις τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σε αυτή την περίπτωση τα θετικά συναισθήματα δε θα σε βοηθήσουν ποτέ να προχωρήσεις μπροστά και να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη κατάσταση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα