Αρωματικό φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ

16:36 14/5/2021 - Πηγή: iPop

Αρωματικό φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ: Η σημερινή μας συνταγή έχει έμπνευση από Ινδία. Άλλωστε πόσοι από εμάς δεν έχουμε ταυτίσει το κάρυ με την Ινδία; Αυτό το γευστικά πλούσιο μπαχαρικό είναι το βασικό μας συστατικό για την αγαπημένη μας συνταγή με κοτόπουλο. Αν, λοιπόν, σου αρέσει η ινδική κουζίνα και τρελαίνεσαι για κοτόπουλο, αυτή η συνταγή πρέπει να

προστεθεί στη λίστα σου.

Τι λες αρχίζουμε;

Τα υλικά που θα χρειαστείς:1 πακέτο μακαρόνια1 φιλέτο κοτόπουλο1 κρεμμύδι5 κ.σ. κάρυ1 κ.γ. μέλι2 κρέμες γάλακτος3 σφηνάκια τσίπουροΣκόρδοΡίγανηΑλάτιΠιπέριΛάδι

Noodles με λαχανικά έτοιμα μέσα σε μερικά λεπτά, για ένα γρήγορο αλλά φανταστικά νόστιμο γεύμα

Πώς θα φτιάξεις το αρωματικό φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ;Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια από το φιλέτο κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το κάρυ, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το μέλι και τη ρίγανη.Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας ώστε η μαρινάδα να παέι σε όλο το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη για 30΄.Στο διάστημα αυτό μπορούμε να βράσουμε τα μακαρόνια μας.Μόλις περάσει η ώρα, τοποθετούμε το αντικολλητικό μας τηγάνι στο μάτι και προσθέτουμε το κρέας χωρίς να ρίξουμε καθόλου λάδι.Γυρίζουμε τακτικά το κρέας μας ώστε να ψηθεί από όλες του τις πλευρές.Στη συνέχεια προσθέτουτε το τσίπουρο και αφήνουμε το κρέας μας να πιει τα υγρά του.Όταν το κοτόπουλό μας ρουφήξει τα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε μέχρι να πάρει βράση.Αν νιώθουμε πως η κρέμα γάλακτος είναι πολύ νερουλή, μπορούμε να βράσουμε όσο εμείς επιθυμούμε.Σερβίρουμε με τα μακαρόνια που ήδη έχουμε βράσει.

Καλή μας όρεξη!

Tip: Σε περίπτωση που σας περισσέψει φαγητό στο τηγάνι, μπορείτε να προσθέσετε extra κρέμα γάλακτος και κάρυ και να μαγειρέψετε μέχρι η κρέμα να ξεκινήσει να βράζει ξανά.

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αρωματικό φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρωματικό,aromatiko