Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Λιγνάδη – Αναλυτικά όσα είπε για την κάθε κατηγορία

17:29 27/6/2022 - Πηγή: iPop

Μετά από περίπου 5 ώρες ολοκληρώθηκε για σήμερα, 27/6, η απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών. Η απολογία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, όπου ο κατηγορούμενος απάντησε στις ερωτήσεις των συνέδρων και των ενόρκων.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ξεκίνησε καταθέτοντας:

«Αρνούμαι και πάλι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι για εμένα μια μέρα

λύτρωσης γιατί μετά από 1,5 χρόνο, μετά από τόσο καιρό, είμαι στην θέση να απολογηθώ». Ζήτησε να του θέσουν ερωτήσεις και να απαντάει, καθώς είναι η πρώτη φορά που απολογείται.

Η Πρόεδρος της έδρας ξεκίνησε να θέτει ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, παίρνοντας με τη σειρά την κάθε υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται.

Απολογία του Λιγνάδη: «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν είμαι βιαστής»

Απολογία Λιγνάδη: Όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην αίθουσα του δικαστηρίου

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον πρώτο μηνυτή, ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστήριξε πως δεν τον έχει δει ποτέ του διαζώζης και πως η μοναδική επικοινωνία που μπορεί να είχαν ήταν μόνο από social media.

«Τη φυσιογνωμία του Α. την είδα στη ΓΑΔΑ κρατούμενος, όταν μου έφερε τη μήνυση ο τότε δικηγόρος μου και είχε και φωτογραφία του. Και μάλιστα τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφό του που τον ήξερα και τότε κατάλαβα περί ποιου πρόκειται. Το όνομα δεν μου θύμισε κάτι. Όταν είδα τη φωτογραφία είπα “Α! Ο Α., ο ξάδελφος του Χ.”, τον έλεγα έτσι γιατί ο Χ. ήταν μικρός. Τότε διάβασα τη μήνυση. Με τον Α. δεν ανέσυρα στη μνήμη μου καμία διά ζώσης συνάντηση», τόνισε.

Επιπλέον, υποστήριξε πως ο πρώτος κατεγγέλων δεν πήγε ποτέ στο σπίτι του, αλλά ούτε εκείνος στο δικό του. Όσον αφορά το τέταρτο θύμα της υπόθεσης ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου υποστήριξε πως δεν τον γνωρίζει και δεν τον έχει δει ποτέ στην ζωή του. Μάλιστα, τόνισε πως κατά την άποψή του η μαρτυρία του πρόκειται για κατασκεύασμα από την στιγμή που δεν εμφανίστηκε ποτλε να καταθέσει.

Πρόεδρος: Ποιον λόγο έχουν να πουν όσα είπαν;

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Δεν είναι η αρμοδιότητά μου. Δεν έχω αποδείξεις αλλά μπορώ να πω τη γνώμη μου. Γιατί να το πουν τώρα; Οι άνθρωποι που συνάντησα εδώ και ειδικά ο Α. μου φάνηκε ότι είναι αδίστακτος, καιροσκόπος έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε. Όταν με συνέλαβαν το πρώτο που αναρωτήθηκα ήταν γιατί. Εδώ στο δικαστήριο, στα 25 τους χρόνια, είδα άλλα άτομα. Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ με οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμό, να βρεθούν έστω για λίγο στη δημοσιότητα, από πικρία για ερωτική απόρριψη.

Πρόεδρος: Ναι, αλλά εδώ δεν είναι μόνο ένας, που τα λέει αυτά. Οι υπόλοιποι, που τα επιβεβαιώνουν, τι λόγο είχαν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζαν;

Κατηγορούμενος: Μπήκαν στον χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση. Να υποστηρίξουν όψιμα τον φίλο τους, δεν μπορώ να καταλάβω κάτι άλλο. Ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε φέρεται ότι βιάστηκε και λέει ότι ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό, ότι χρειάζεται βοήθεια για να θυμηθεί την χρονιά που συνέβη κάτι τόσο σημαντικό στη ζωή του, μου φαίνεται επιεικώς αδιανόητο.

«Ποτέ δεν έγινε αυτό. Ήταν μια ιστορία που ήθελαν να ενισχύσουν»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης απάντησε και σε ερωτήσεις για τον Ν.Σ. Συγκεκριμένα, είπε πως για ένα σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 10 ημερών διέμενε σπίτι του επειδή δεν είχε που αλλού να πάει. Όπως τόνισε δεν είχε καμία σεξουαλική επαφή μαζί του, ούτε όσο καιρό διέμενε σπίτι του, ούτε και πουθενά αλλού.

Δίκη Λιγνάδη: «Ο συνήγορος του κατηγορούμενου μας βιάζει κάθε μέρα» – Η σοκαριστική κατάθεση του Νίκου Σ.

Πρόεδρος: Άρα το επίμαχο περιστατικό που ισχυρίζεται ο μάρτυρας, δεν ισχύει;

Δ. Λιγνάδης: Ποτέ.

Πρόεδρος: Ο Τ. ισχυρίζεται ότι είχαν απομονωθεί και εσείς μπήκατε ξαφνικά στο δωμάτιο.

Δ. Λιγνάδης: Ποτέ δεν έγινε αυτό. Ήταν μια ιστορία που ήθελαν να ενισχύσουν.

Πρόεδρος: Γιατί έφυγε απ’ το σπίτι σας;

Δ. Λιγνάδης: Γιατί ήθελε να γυρίσει σπίτι του. Μιλούσε με την μαμά του, λέω τι γίνεται; Άστα είναι τρελή μου έλεγε. Την έβριζε χυδαία. Όταν έφυγε, μου λέει πάω σπίτι. Όταν κατέθετε εδώ, θυμήθηκα ότι είχε μια δικηγόρο, αναρωτήθηκα γιατί δεν σε βοηθάει. Με τον Π. αραίωσαμε.

Πρόεδρος: Δεν τον βλέπατε;

Δ. Λιγνάδης: Το ’16 έπαψα να παίζω μπάλα. Έπαθα μηνίσκο και είχα πολλές δουλειές. Μπορεί και να τον είχα δει. Κάποια στιγμή είχα φύγει εξωτερικό. Του είχα δώσει κάποια λεφτά και του είπα να φροντίζει τον γάτο. Δεν χρειαζόταν να έρχεται κάθε μέρα.

Πρόεδρος: Δεν είχατε καμία ερωτική επαφή;

Δ. Λιγνάδης: Καμία.

Πρόεδρος: Εάν είχατε, θα το παραδεχόσασταν; Γιατί ξέρετε, άλλο βιασμός, άλλο αποπλάνηση. Εσείς μπορεί να θεωρείτε ότι δεν έχετε διαπράξει κανέναν αδίκημα αλλά μπορεί να το κάνατε. Θα το παραδεχόσασταν;

Δ. Λιγνάδης: Φυσικά, εδώ κρίνεται η τιμή μου.

Πρόεδρος: Έχετε πάει με 17χρονα ενώ ήσασταν ενήλικας;

Δ. Λιγνάδης: Φαντάζομαι δεν μιλάτε για την εφηβική μου ηλικία. Σχέσεις ερωτικές δεν είχα ποτε. Επαφές είχα. Συναναστροφές βεβαίως. Συναντήσεις βεβαίως. Πάντοτε λόγω των συνθηκών. Πάντοτε υπό συνθήκες κοινωνικές, πάντοτε συνθήκες μη παράνομες, μη παράτυπες.

Πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστήριξε πως ποτέ του δεν έχει υπάρξει βιαστής και πως οι καταγγελίες έχουν κατασκευαστεί με βάση πολιτικά συμφέροντα, ενώ τόνισε πως είναι υπέρμαχος του #metoo, αλλά όχι του εκφυλισμού του.

Δίκη Λιγνάδη: «Βίασε τον φίλο μου πάνω μου» – Η κατάθεση μάρτυρα που επιβεβαιώνει τον φερόμενο βιασμό

Όπως είπε «αυτό που ευαγγελίζεται το #metoo με βρίσκει 1000% σύμφωνο. Ο εκφυλισμός του όμως με hashtag #metoo και να καταγγείλει κάθε καρυδιάς καρύδι ότι νομίζω θα οδηγήσει σε αυτοκατάργησή του», προτρέποντας όποιον έχει κακοποιηθεί να το καταγγείλει.

Η δίκη διακόπηκε για την Τετάρτη 29 Ιουνίου όπου τον λόγο θα λάβει ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο οποίος και θα εισηγηθεί την ποινή του κατηγορούμενου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Λιγνάδη – Αναλυτικά όσα είπε για την κάθε κατηγορία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολοκληρώθηκε, Λιγνάδη – Αναλυτικά,oloklirothike, lignadi – analytika