Η πειθαρχία που κρύβεται πίσω από τη λέξη «εξέλιξη» – Είναι πράγματι τόσο αυτονόητη όσο πίστευες;

15:08 27/6/2022 - Πηγή: iPop

Εξέλιξη. Διαρκής αλλαγή. Αυτές οι λέξεις μπορεί να ακούγονται απλές στην αρχή, αλλά στην πραγματικότητα η σημασία που κρύβουν μέσα τους είναι τεράστια. Περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να περιγράψουμε ποτέ με λόγια.

Καθημερινά οι άνθρωποι μιλούν για την αλλαγή της ζωής τους προς το καλύτερο: «Θέλω να πετύχω σε αυτόν τον τομέα» ή «Θέλω να εξελιχθώ σε εκείνο το κομμάτι της ζωής μου». Ωστόσο, την ίδια στιγμή, αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται να αμφισβητήσουν τις πεποιθήσεις τους, τις ιδέες τους, ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό και συνεχίζουν να διατηρούν την ίδια ρουτίνα.

Το θαυμαστό

ταξίδι προς την αυτοβελτίωση

Η δύναμη που κρύβει η λέξη «εξέλιξη»

Για να προσελκύσεις καλύτερες συνθήκες στη ζωή σου, δεν μπορείς να κάνεις όλα όσα έκανες πριν ένα χρόνο, πριν έναν μήνα, πριν μια εβδομάδα, ούτε καν αυτό που έκανες χθες. Το κλειδί για την εξέλιξη είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Όλες οι απαντήσεις που αναζητάς είναι ήδη εκεί. Μέσα σου. Απλώς άκου τι προσπαθεί να σου πει το σώμα και η ψυχή σου.

Θα μάθεις αργά ή γρήγορα πως όλα όσα ψάχνεις υπάρχουν ήδη μέσα σου. Δεν χρειάζεσαι τίποτα υλικό για να σε κάνει ευτυχισμένο γιατί όλα τα όμορφα πράγματα που σου είναι απαραίτητα, τα κουβαλάς μαζί σου. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα προς την εσωτερική σου εξέλιξη.

Έχεις ακούσει αμέτρητες φορές ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι μόνιμο. Άνθρωποι πεθαίνουν, τα μέρη αλλάζουν, γνωρίζουμε διαρκώς νέους ανθρώπους και αποχαιρετούμε παλιούς γνωστούς και φίλους. Τα πάντα σε αυτή τη ζωή αλλάζουν συνεχώς. Και εσύ το ίδιο. Είτε το αντιλαμβάνεσαι, είτε όχι. Είτε το θέλεις, είτε όχι.

Πώς μπορείς να πάρεις βοήθεια απ’ τα βιβλία αυτοβελτίωσης;

Πώς θα εξελιχθείς αν φοβάσαι να δράσεις;

Το μονοπάτι της μετριότητας και της αδράνειας μπορεί να μοιάζει ασφαλές και ήσυχο, όμως χωρίς δοκιμές και λάθη δεν υπάρχει εξέλιξη. Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι λατρεύουμε τη συνήθεια. Μας αρέσει να κάνουμε πράγματα που τα ξέρουμε. Πράγματα που είναι ασφαλή, γνώριμα και οικεία. Παράλληλα τείνουμε ν’ αποφεύγουμε καταστάσεις που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα, που μας προκαλούν ή είναι άγνωστες. Έτσι, χτίζουμε έναν τρόπο ζωής, στον οποίο όλα μας είναι γνωστά, σχηματίζοντας μια ζώνη άνεσης γύρω από τον εαυτό μας και τα πράγματα που κάνουμε.

Έχεις φανταστεί, όμως, πόσο διαφορετική μπορεί να γίνει η ζωή σου αν αρχίσεις να επεκτείνεις τα όρια που έχεις θέσει στον εαυτό σου και αρχίσεις να εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα; Αν αποκτήσεις περισσότερη πειθαρχία και θέληση και πάψεις να κρύβεσαι πίσω από συνεχείς δικαιολογίες για πράγματα και πρωτοβουλίες που αναβάλλεις διαρκώς; Και το καλύτερο: Σου δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να φροντίσεις τον εαυτό σου και κατά συνέπεια αγαπημένους σου και να γνωρίσεις πολλά πράγματα τόσο για σένα και για εκείνους.

3 μικρές ιστορίες για να πάρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι σήμερα

Άλλωστε, η ζωή ξεκινά εκεί που τελειώνει η ζώνη άνεσής σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η πειθαρχία που κρύβεται πίσω από τη λέξη «εξέλιξη» – Είναι πράγματι τόσο αυτονόητη όσο πίστευες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα