Μέτρα για την Πρωτομαγιά: Έλεγχοι και πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

10:33 1/5/2020 - Πηγή: iPop

Ένα τελευταίο κρας τεστ πριν την σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων. Έλεγχοι στους δρόμους και πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις. Αναλυτικά τα μέτρα για την Πρωτομαγιά.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βγάζει στους δρόμους 3.000 αστυνομικούς για την αποφυγή των μετακινήσεων εκτός τόπου κατοικίας, των άσκοπων μετακινήσεων, αλλά και την αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού.

300 ευρώ είναι το

πρόστιμο για όσους επιχειρήσουν να βγουν εκτός περιφερειακής ενότητας, ενώ εξακολουθεί να ισχύει και το πρόστιμο των 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις.

Την ίδια στιγμή, δεν επιτρέπεται καμία δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Τα μέτρα για την Πρωτομαγιά

Οι Αρχές εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο τελευταίο κρίσιμο 3ήμερο πριν ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό απ’ τη Δευτέρα 4/5 και η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχέδιο, βρίσκονται αστυνομικοί σε όλα τα διόδια, αλλά και τους παραδρόμους των Εθνικών Οδών, κάνοντας αυστηρούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα, στην Αττική οδό, καθώς και σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αποτρέποντας έτσι άσκοπες μετακινήσεις πολιτών.

Έχουν στηθεί μπλόκα στις περιφερειακές οδούς, ακόμη και στους χωματόδρομους που οδηγούν στους ορεινούς όγκους της Αττικής, σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττό, αλλά και στον Κιθαιρώνα.

Αστυνομικοί περιπολούν συνεχώς στους δρόμους και όπου χρειάζεται θα κάνουν συστάσεις για αποφυγή συγκεντρώσεων.

Από αέρος, γίνονται περιπολίες με drones κι ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και στα άλλα μεγάλα κέντρα όπου θα πραγματοποιηθούν πορείες, θα κάνουν συστάσεις προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές.

Διαβάστε ακόμα:

Τι θα αλλάξει στη ζωή μας από 4 Μαϊου | Ποια καταστήματα ανοίγουν, πώς θα λειτουργούν

Photo: Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το άρθρο Μέτρα για την Πρωτομαγιά: Έλεγχοι και πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα