100 βιολιά παίζουν τον “Μπάλο” στην καραντίνα και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό (Video)

19:31 30/4/2020 - Πηγή: iPop

Έχεις ξαναδεί 100 βιολιά μαζεμένα να παίζουν τον “Μπάλο” στην καραντίνα εν μέσω κορονοϊού; Εμείς πάντως πρώτη φορά συναντάμε κάτι τόσο πρωτότυπο και παραδοσιακό μαζί. 

Ο Μπάλος είναι ένας παραδοσιακός χορός ελληνικής καταγωγής κι ένας από τους πιο γνωστούς λαϊκούς νησιώτικους χορούς στην Ελλάδα. Η μελωδία του είναι ιδιαίτερη και χαρακτηρίζεται ως γενικά χαρούμενη και λυρική. Αυτό το κλίμα κατάφεραν να δημιουργήσουν 100 καλλιτέχνες που παίζουν ταυτόχρονα, αλλά ο καθένας

από τον δικό του χώρο τον “Μπάλο”, τον γνωστό αυτό παραδοσιακό σκοπό από τις Κυκλάδες.

Ένα συγκινητικό ευχαριστώ απ’ τους αστυνομικούς στους γιατρούς (Video) 

Μια όμορφη πρωτοβουλία φαίνεται να πήραν 100 μουσικοί από όλη την Ελλάδα, φτιάχνοντας ένα βίντεο στο Youtube, το οποίο έγινε σε λίγα κι όλας λεπτά viral. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Στο βίντεο φαίνονται 100 καλλιτέχνες να παίζουν τον “Μπάλο” στην καραντίνα και ο καθένας από το σπίτι του. Ωστόσο, οι καλλιτέχνες αυτοί κατάφεραν να ενωθούν όλοι μαζί μέσα από αυτή την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο βίντεο, συνδυάζοντας την παράδοση με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Πολλές καινοτομίες έχουμε δει όλο αυτό το διάστημα του lockdown, αλλά σαν αυτή όχι, αφού η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενώνει την παράδοση με την τεχνολογία μ’ έναν τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει.

Έτσι λοιπόν οι 100 αυτοί μουσικοί απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας παίζουν ταυτόχρονα, ο καθένας από τον χώρο του κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τον “Μπάλο” με βιολιά, βιόλες, βιολοντσέλα και κοντραμπάσα, δημιουργώντας μια ευχάριστη και αισιόδοξη νότα την δύσκολη αυτή περίοδο. Οι βιολιστές αυτοί δημιουργούν υπό την μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση του Γιάννη Ζαρία, ενώ το βίντεο είναι σε μοντάζ του Πάνου Ηλιόπουλου.

Δες κι εσύ το βίντεο με τους 100 μουσικούς να παίζουν τον “Μπάλο” στην καραντίνα: 

Στη λεζάντα του βίντεο στο Youtube αναγράφονται φυσικά και τα ονόματα όλων των καλλιτεχνών που πήραν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία.

Δες ακόμα:

6.000 άνθρωποι τραγουδούν το Heroes για γιατρούς και νοσηλευτές (Video)

Το άρθρο 100 βιολιά παίζουν τον “Μπάλο” στην καραντίνα και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό (Video) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα