Γιατί η μαμά σου θα είναι πάντα εδώ για σένα…!

18:02 10/5/2020 - Πηγή: iPop

Μητέρα, μανούλα, μαμά. Λέξεις που λες καθημερινά, αλλά δεν καταλαβαίνεις πάντα την αξία τους, αν και η μητέρα είναι η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας, όπως έχει πει και ο ποιητής Kahlil Gibran. 

Άλλες φορές τσακώνεσαι μαζί της, άλλες της θυμώνεις, άλλες της μιλάς άσχημα κι άλλες πάλι γελάτε με τις ώρες μαζί. Αυτή είναι η σχέση μητέρας-παιδιού και κανείς δεν κατάφερε να την αλλάξει. Ακόμα κι αν είσαι μακριά, ακόμα κι αν έχεις καιρό να πάρεις μια αγκαλιά τη μαμά σου, ακόμα κι αν δεν είναι πια κοντά σου, ακόμα κι αν έχετε τσακωθεί, ακόμα κι αν δεν αφιέρωνε πολύ χρόνο πάντα για

σένα… η μαμά σου θα είναι πάντα εδώ για σένα, ακόμα κι αν δεν είναι πάντα δίπλα σου σωματικά. Σημασία έχει πως θα ‘ναι πάντα στην καρδιά σου!

Στις δύσκολες στιγμές σου λες “Α ρε μάνα”, στις όμορφες πάλι λες “Πού ‘σαι ρε μάνα να δεις το παιδί σου” κι η σκέψη σου είναι πάντα σ’ αυτή. Γιατί η μητέρα είναι πάντα εδώ για το παιδί της, για σένα, είτε ψυχικά είτε και σωματικά.

Αυτό που μετράει είναι ότι την σκέφτεσαι, τη θυμάσαι, την έχεις μες την καρδιά σου κι αυτό πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις. Είτε βρίσκεται κοντά σου είτε μακριά σου να συνεχίσεις να την αγαπάς όπως της αρμόζει. Γιατί χωρίς αυτή εσύ δε θα ήσουνα αυτός που είσαι τώρα.

Να την αγαπάς, και να της το λες που και που, δεν βλάπτει. Να της λες σ’ αγαπώ, σ’ ευχαριστώ και να της χαρίζεις ένα χαμόγελό σου, μια αγκαλιά σου, πράγματα απλά καθημερινά που ίσως τα ‘χουμε δεδομένα και δεν τα κάνουμε και τόσο συχνά.

Όμως, η μαμά σου τα έχει ανάγκη. Και μην ξεχνάς, να της συμπεριφέρεσαι σωστά, όμορφα, όσα χρόνια κι αν περάσουν, να μην την προσβάλλεις και να την έχεις βασίλισσα. Της αξίζει!

Γιατί η μαμά σου είναι και θα είναι πάντα εδώ για σένα…!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Ένα γράμμα στη μαμά μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ

Photo: Unsplash/ Xavier Mouton Photographie

Το άρθρο Γιατί η μαμά σου θα είναι πάντα εδώ για σένα…! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα