4 μαθήματα ζωής που μια μητέρα πρέπει να διδάξει στην κόρη της!

17:29 10/5/2020 - Πηγή: iPop

Όσα πρέπει να μάθει ένας γονιός στο παιδί του είναι πάρα πολλά, όμως ποια μαθήματα μιας μαμάς στην κόρη πρέπει να διδαχθούν οπωσδήποτε και μάλιστα από μικρή ηλικία; 

Για μια μητέρα η κόρη της είναι η μικρή της πριγκίπισσα και φυσικά έχει πάρα πολλά πράγματα να της μάθει. Μία από τις πιο σημαντικές αποστολές που έχει η μαμά ενός κοριτσιού είναι να διδάξει στην κόρη της σημαντικά μαθήματα ζωής που μπορούν να την βοηθήσουν να γίνει ισχυρότερη και πιο ευτυχισμένη ενήλικη.

Ποια μαθήματα μιας μαμάς στην κόρη πρέπει να διδαχθούν από νωρίς;

Και το «όχι» είναι μια αποδεκτή απάντηση

Οι

περισσότεροι γονείς διδάσκουν τα παιδιά τους να είναι ευγενικά και να σέβονται τους άλλους, ενώ πρέπει να επιλέγουν τις καλύτερες λέξεις για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να μην προσβάλλουν τους άλλους. Αυτό είναι κάτι σωστό και λογικό φυσικά, όμως πρέπει ναν τους διδάσκουν επίσης να λένε και «όχι» όταν το εννοούν.

Δυστυχώς, πολλά παιδιά υφίστανται κάθε είδους κακοποίηση από ψυχολογική σε σωματική, σε όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το να μαθαίνεις το παιδί σου να λέει «όχι» είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η ασφάλειά του, σωματική και ψυχική. Ένα παιδί πρέπει να μάθει από νωρίς, λοιπόν, να λέει «όχι», αν κάτι δεν του αρέσει ή αρμόζει.

Όσα μόνο μια μητέρα μπορεί να πει στην κόρη της! 

Να εκτιμάει την εμφάνισή της

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους λόγους για τους οποίους τα μικρά κορίτσια μπορούν να δυσαρεστηθούν με το σώμα και την εμφάνισή τους είναι όταν έχουν μια μαμά που ανησυχεί υπερβολικά για το βάρος και την εξωτερική τους εμφάνιση. Κατά συνέπεια, οι κόρες αυτών των μαμάδων μπορεί να αρχίσουν να ντρέπονται για το σώμα τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, προβλήματα διατροφής, ακόμη και κατάθλιψη. Φυσικά και μια μαμά είναι λογικό να ανησυχεί για το βάρος της κόρης της, αλλά όλα με μέτρο και όμορφο τρόπο.

Το να ζητάει βοήθεια δεν είναι και τόσο κακό

Η θετική εικόνα μιας ισχυρής γυναίκας που μπορεί να κάνει οτιδήποτε κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά μερικές φορές το να ζητάς βοήθεια είναι απλώς απαραίτητο. Προσπάθησε να εξηγήσεις στην κόρη σου ότι το να ζητάει βοήθεια δεν είναι ένδειξη αδυναμίας ή ανικανότητας, είναι απλώς ένα σημάδι ότι είναι άνθρωπος και δεν μπορεί να καταφέρνει τα πάντα στην εντέλεια.

Να μην ψάχνει την ευτυχία, αλλά να την δημιουργεί!

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου ένα άτομο θα αναζητά συνεχώς την έγκριση και την αγάπη από άλλους ανθρώπους για να αισθάνεται ευτυχισμένος. Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς κι εξαρτημένες σχέσεις, όπου ένας σύντροφος εξαρτάται πλήρως από τις ανάγκες του άλλου και συνεχίζει να κάνει θυσίες.

Προσπάθησε να διδάξεις στην κόρη σου ότι είναι ικανή να δημιουργήσει τη δική της ευτυχία και ότι η πηγή υψηλής αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης βρίσκεται μέσα της και όχι στον έξω κόσμο.

Άλλωστε, η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά, καθημερινά πράγματα!

Μην ξεχνάς πως κι εσύ πρέπει να πράττεις τα παραπάνω αντίστοιχα, δίνοντας το καλό παράδειγμα στο παιδί σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Μερικές αλήθειες που κάθε μαμά πρέπει να λέει στην κόρη της!

Photos: Pexels

Το άρθρο 4 μαθήματα ζωής που μια μητέρα πρέπει να διδάξει στην κόρη της! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα