FAZ: Η ελληνική οικονομία ανεβάζει ρυθμούς

10:20 5/6/2018 - Πηγή: Aixmi

H γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung εστιάζει μόνο στα θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία που δημοσιεύτηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ. Υπό τον τίτλο «Η ελληνική οικονομία παίρνει μπρος», το άρθρο επισημαίνει: «Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αιτηθεί νέα δάνεια. Η εγχώρια οικονομία φαίνεται να εξυπηρετεί τώρα τους στόχους της αφού η ανάπτυξη ανεβάζει ρυθμούς».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως αναδημοσιεύει η Deutsche Welle,

«χάρη στις αυξημένες εξαγωγές η ελληνική οικονομία πήρε μπρος το πρώτο τρίμηνο. Από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο και σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ στην Αθήνα. Έτσι η ανάπτυξη ‘έτρεξε’ με τετραπλάσιους ρυθμούς απ΄ ότι μέχρι πρότινος και διπλάσιους από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Εδώ και πέντε τρίμηνα η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ασταμάτητα».

Στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται και το περιοδικό Spiegel στην ιστοσελίδα του, κάνοντας λόγο για «καλά νέα». Το ίδιο άρθρο παραπέμπει και στη χαλάρωση των capital control.

Υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν ανάληψη μέχρι και 5.000 €» ο δημοσιογράφος αναφέρει, σύμφωνα με την DW: «Με αργά βήματα η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση. Για τους πολίτες αυτό γίνεται αντιληπτό στα μηχανήματα ανάληψης. Η ελληνική κυβέρνηση χαλάρωσε κι άλλο το όριο ανάληψης μετρητών. Από τη Δευτέρα οι πολίτες μπορούν να κάνουν ανάληψη μέχρι και 5.000 € τον μήνα από κάθε λογαριασμό τους. Μέχρι τώρα το όριο βρισκόταν στα 2.300 € τον μήνα».

The post FAZ: Η ελληνική οικονομία ανεβάζει ρυθμούς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα