Τελικός Conference League 2024 μέτρα: Εκτεταμένη θα είναι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια του αγώνα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων του Conference League στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι της ΕΠΟ, της UEFA και της ΕΛ.ΑΣ., η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» το απόγευμα της Τρίτης 15 Μαΐου. Ο λόγος για τη σύσκεψη αυτή είναι η οργάνωση ενός σχεδίου που θα εξασφαλίσει πως ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, καθώς

η ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί τόσο για την πιθανή συμπλοκή οπαδών όσο και για τις απειλές που έχει εξαπολύσει ο ISIS σχετικά με τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ακόμη μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στις αρχές η επιστροφή χιλιάδων εισιτηρίων από τη Φιορεντίνα, καθώς όπως όλα δείχνουν αυτά θα δοθούν στους οπαδούς του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα το γήπεδο να κατακλύζουν οι ερυθρόλευκοι.

Το μόνο θετικό για την αστυνομία είναι πως η ομάδα της Φλωρεντίας δεν είναι αδερφοποιημένη με κάποια αντίπαλη ομάδα του Ολυμπιακού, ώστε να έχουν οργανωθεί συμπλοκές. Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν ανακοινώσει μερικά έκτακτα μέτρα ασφαλείας, ενώ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί. Επιπλέον, αποφασίστηκε πως η μετακίνηση των οπαδών στο γήπεδο θα γίνεται μόνο οργανωμένα, δηλαδή οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα μετακινηθούν με τον ηλεκτρικό από τον Πειραιά και θα τερματίζουν στον σταθμό του Περισσού ή στα Πευκάκια, χωρίς ο συρμός να πραγματοποιεί ενδιάμεσες στάσεις. Για τον σκοπό αυτό ακολούθησε αυτοψία στον σταθμό του Ηλεκτρικού και σε χώρους πρόσφορους για την προσυγκέντρωση των οπαδών του Ολυμπιακού για τη μεταφορά τους.

Συνοδεία καθόλη τη διαδρομή των οπαδών

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα μεταφέρονται από τον σταθμό του Ηλεκτρικού με πεζή πορεία στο γήπεδο, κατά την οποία θα συνοδεύονται από την αστυνομία, ενώ όπως αναφέρεται, θα γίνεται έλεγχος εισιτηρίων για τον αγώνα ήδη από την επιβίβαση στο τρένο. Όσο για τους οπαδούς της Φιορεντίνα, έχει προγραμματιστεί η προσυγκέντρωσή τους στο ΟΑΚΑ απ’ όπου θα μεταφερθούν επίσης με συνοδεία στο γήπεδο. Αυξημένα θα είναι τα μέτρα και στο γήπεδο κατά τις ώρες προσέλευσης, με διπλούς και τριπλούς ελέγχους των φιλάθλων σε δύο-τρεις ζώνες ελέγχων, ενώ θα δίνεται απευθείας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ από ελικόπτερο αλλά και drones. Στόχος είναι να μην υπάρξει η παραμικρή ένταση και οι απανωτές συσκέψεις προγραμματίζονται για αυτό τον σκοπό.

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και επίσκεψη αξιωματικών της ΓΑΔΑ στο Βέλγιο, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων και των επαφών, τα μέτρα θα εξειδικευθούν ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα υπάρχουν πεζές και εποχούμενες περιπολίες στους γύρω δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, απ’ όπου θα περάσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, για να αποτραπούν τυχόν συναντήσεις με οπαδούς της ΑΕΚ. Για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης συμμετέχουν κλιμάκια από υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια, λόγω των απειλών για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ γίνεται συλλογή πληροφοριών και μέσω της Europol. Έντονη σε πληροφοριακό επίπεδο είναι και η συμμετοχή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τελικός Conference League 2024, Ελικόπτερα, ΕΛ ΑΣ,telikos Conference League 2024, elikoptera, el as