Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας

Βγήκε σε ΦΕΚ η απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης γα την λειτουργία Μητρώου Συμβάσεων Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας. Σύμφωνα με την απόφαση: Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

(Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σχεδιάζει, αναπτύσσει και υποστηρίζει την παραγωγική λειτουργία του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος (Ο.Π.Σ.) «Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας» ή «Συστήματος».

Σκοπός του συστήματος και των υποσυστημάτων αυτού είναι η υποστήριξη των πλειοδοτικών δημοπρασιών για την παραχώρηση της απλής χρήσης των αιγιαλών και παραλιών, η παρακολούθηση της συμμόρφωσης των παραχωρησιούχων με τους όρους των συμβάσεων παραχώρησης και η διευκόλυνση των πολιτών να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς, σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων σχετικών με τις παραχωρήσεις. Στον σκοπό αυτό εντάσσεται και η δυνατότητα εντοπισμού του τμήματος του αιγιαλού ή της παραλίας που καταλαμβάνεται αυθαίρετα σε σχέση με το τμήμα που παραχωρείται για απλή χρήση, προκειμένου να διαπιστώνονται αποκλίσεις και να ενημερώνονται δημόσιοι φορείς, είτε αυτόματα, είτε μέσω υποβολής καταγγελίας από πολίτες.

Το Σύστημα «Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας» αποτελείται από τα παρακάτω υποσυστήματα:

α) Το «Μητρώο παρακολούθησης παραχωρήσεων απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας»,

β) το «Μητρώο ηλεκτρονικών δημοπρασιών απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας» και

γ) την εφαρμογή «MyCoast».

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποτελεί την αρμόδια αρχή διαχείρισης και ελέγχου των πληροφοριακών στοιχείων του Συστήματος.

Το Σύστημα είναι προσβάσιμο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr ΕΨΠ).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού, Παραλίας,mitroo symvaseon parachorisis aplis chrisis aigialou, paralias