Λιονέλ Μέσι MLS: «Χρυσάφι» στα πόδια του Αργεντίνου

Ο Λιονέλ Μέσι, με ετήσιες απολαβές 20,45 εκατομμύρια δολάρια (18,8 εκατομμύρια ευρώ) από την Ίντερ Μαϊάμι, είναι μακράν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βόρειας Αμερικής (MLS) για το 2024. Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής, εισπράττει ως «βασικό μισθό» 12 εκατομμύρια δολάρια (11 εκατομμύρια ευρώ) και διάφορα μπόνους, χωρίς να περιλαμβάνονται οι αμοιβές του από διάφορες εμπορικές συμφωνίες (Adidas, Apple, κ.λπ.). Ο 36χρονος άσος, εντάχθηκε στην ομάδα του Μαϊάμι τον περασμένο Ιούλιο από την Παρί Σεν

Ζερμέν, με συμβόλαιο που έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν του 2025. Παράλληλα, ο Ιταλός επιθετικός του Τορόντο, Λορέντσο Ινσίνιε, ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο MLS μέχρι την άφιξη του Μέσι, ενώ πλέον είναι δεύτερος στον σχετικό κατάλογο, με εγγυημένα έσοδα 15,4 εκατομμυρίων δολαρίων (13,25 εκατ. ευρώ).

Ο 35χρονος Ισπανός συμπαίκτης του Μέσι στην Ιντερ Μαϊάμι, Σέρχιο Μπουσκέτς, έχει τον τρίτο υψηλότερο μισθό στο πρωτάθλημα με εγγυημένα 8,8 εκατομμύρια δολάρια (8 εκατομμύρια ευρώ), ενώ ο άλλοι δύο πρώην παίκτες της Μπάρτσα που επίσης παίζουν στην ομάδα του «pulga», ο Ουρουγουανός επιθετικός Λουίς Σουάρες και ο αμυντικός Ζόρντι Άλμπα, κερδίζουν 1,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως (1,38 εκατομμύρια ευρώ). Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το σωματείο παικτών, που δημοσιεύει τακτικά στοιχεία για ολόκληρο το πρωτάθλημα, ο μέσος μισθός στο MLS (Major League Soccer) το 2024 είναι 594.390 δολάρια (546.990 ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα