Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν μία μέρα μετά την επίσκεψη στην Άγκυρα -Επισκέφθηκε τη Θράκη, συνεχίζει φουλ περιοδείες

Στην προεκλογική καθημερινότητα επέστρεψε από χθες ο πρωθυπουργός μετά το ταξίδι στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν είναι τυχαίο, ωστόσο, ότι η πρώτη περιοδεία που επέλεξε να κάνει, ακριβώς την επόμενη ημέρα από το τετ α τετ με τον Τούρκο Πρόεδρο, ήταν στη Θράκη. Κατά την επίσκεψή του στο υπό ανέγερση Νοσοκομείο Κομοτηνής φρόντισε εκ νέου να στείλει μήνυμα προς τον κ. Ερντογάν, ο οποίος μίλησε για «τουρκική» μειονότητα, ότι αυτή είναι μουσουλμανική και πρόκειται για Έλληνες πολίτες.

«Συνομιλώντας χθες με τον

Πρόεδρο Ερντογάν, όταν μου ετέθη το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας και των θεμάτων ισονομίας, ισοπολιτείας, αφού ξεκαθάρισα ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία αφορούν την ελληνική έννομη τάξη, δεν μπόρεσα να μην υπενθυμίσω το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται εδώ στην Κομοτηνή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του χριστιανικού αλλά και του μουσουλμανικού πληθυσμού», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η στρατηγική της κυβέρνησης ενόψει ευρωεκλογών 2024

Η στρατηγική της ΝΔ στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου επικεντρώνεται στα ζητήματα της καθημερινότητας, και γι’ αυτό οι επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη σε όλη τη χώρα συνδυάζονται με την προβολή του κυβερνητικού έργου. Είτε αυτό αφορά υπό κατασκευή έργα και υποδομές είτε όσα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. «Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε επιλύοντας μεγάλα προβλήματα αλλά και μικρά προβλήματα», όπως είπε σε συγκέντρωση στη Μάκρη Έβρου, υποστηρίζοντας ότι η αντιπολίτευση δεν έχει εναλλακτική πρόταση και «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «να φύγει ο Μητσοτάκης». Όταν τους ρωτάς τι θα γίνει μετά, ακούς σιωπή».

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ

Οικονομία, Υγεία, μεταρρυθμίσεις είναι ψηλά στην ατζέντα και εκεί εστιάζει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς θεωρεί ότι η αποτελεσματικότητα στα ζητήματα αυτά θα κρίνει εν πολλοίς και το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου. Είναι φανερό από το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ που κυκλοφόρησε χθες και στο οποίο γίνεται ειδική αναφορά στα ζητήματα αυτά.

Ο κ. Μητσοτάκης ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοχή των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν και την ανάδειξη των όσων έχει κάνει η κυβέρνηση του για την αντιμετώπισή τους. «Οι διεκδικήσεις μας στις Βρυξέλλες μπορούν να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις που ζητάει ο τόπος. Είναι σημαντικές οι ευρωεκλογές και όσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή σου τόσο πιο πολλά θα πετύχουμε για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Στις 9 Ιουνίου κάνουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά και ερχόμαστε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», σημειώνει κλείνοντας το μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

«Πυρά» Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Τα βέλη της κυβέρνησης συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη στον πρόεδρό του, αλλά στην πολιτική που εκφράζει. Με αφορμή τα προεκλογικά σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να δείξει ότι στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα από το κόμμα που ηττήθηκε στις εθνικές εκλογές του 2023, καθώς, όπως είπε, «κάποιοι φαίνεται ότι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους, διότι όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις ή όταν δεν ξέρεις τι να πεις, κάνεις αυτό που ξέρεις. Και η αντιπολίτευση το μόνο το οποίο ξέρει να κάνει είναι να πετάει λάσπη, να προσπαθεί να βυθίσει τον πολιτικό διάλογο στην τοξικότητα και να φυτεύει νέα λεφτόδεντρα, πιστεύοντας ότι μπορεί να πείσει τους πολίτες ότι μας περισσεύουν κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια για να μπορούμε να λύσουμε ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα. Αυτό δεν συνιστά υπεύθυνη πολιτική πρόταση».

Επιστροφή Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στη Βόρεια Ελλάδα την Πέμπτη και την Παρασκευή με περιοδείες σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία. Πρόκειται για περιφέρειες όπου τα κόμματα δεξιά της ΝΔ εμφανίζουν αυξητικές τάσεις και στόχος είναι να συσπειρώσει το εκλογικό της σώμα ώστε να αποφευχθούν διαρροές.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα