Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το ψέμα που έγραψε στο βιογραφικό της όταν έψαχνε για δουλειά

Μέχρι και η πριγκίπισσα Νταϊάνα έγραψε ψεματάκια και υπερέβαλε στο βιογραφικό της.

Η Νταϊάνα εργάστηκε ως νταντά και βοηθός νηπιαγωγείου πριν παντρευτεί τον μελλοντικό βασιλιά Κάρολο.

Αυτό που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο συμβόλαιο εργασίας της αείμνηστης royal, πωλήθηκε σε δημοπρασία για 10.500 δολάρια. Η λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ συμπλήρωσε το έντυπο για το πρακτορείο νταντάδων Solve Your Problem Ltd. τον Μάιο του 1979 με το χέρι. Μάλιστα, το συμβόλαιο περιλάμβανε ένα ψέμα για την ηλικία της.

Η 17χρονη

Νταϊάνα έβαλε ως ημερομηνία γέννησής της την «1η Ιουλίου 1960», ένα χρόνο μακριά από τα πραγματικά της γενέθλια το 1961, για να φαίνεται ότι είναι πάνω από 18 ετών. Σύμφωνα με την Auctioneum Ltd. στο Μπρίστολ, «Ο πωλητής έχοντας πάντα πληροφορηθεί ότι αυτό θεωρήθηκε σκόπιμο, η Νταϊάνα κάνει τον εαυτό της να φαίνεται μεγαλύτερος προκειμένου να βρει μια δουλειά πιο γρήγορα ή να λάβει μεγαλύτερη αμοιβή».

Δίπλα στην αναγραφόμενη ημερομηνία γέννησής της, φαίνεται με μπλε στυλό, να αναγράφεται «σχεδόν 18».

Το έντυπο περιελάμβανε επίσης τη διεύθυνση της Νταϊάνα στο Λονδίνο, τον αριθμό τηλεφώνου, το θρήσκευμα και την επιθυμητή ημερομηνία έναρξης της εργασίας, στην οποία έγραψε: «Το συντομότερο δυνατό». Οι δεξιότητές της που αναγράφονταν ήταν «μαγείρισσα - βασικά», «οικιακές εργασίες», «ζώα» και «χορεύτρια μπαλέτου».

Στο κάτω μέρος του εντύπου υπάρχει η σημείωση που φαίνεται να προέρχεται από τον κριτή: «Υπέροχο κορίτσι - στείλτε τη οπουδήποτε».

Ο δημοπράτης Andrew Stowe δήλωσε στο BBC ότι το ενδιαφέρον για τη σύμβαση έργου προήλθε από όλο τον κόσμο, με προσφορές από την Αμερική, το Χονγκ Κονγκ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η ζωή της και η ιστορία της κατέχουν μια πολύ ξεχωριστή θέση στις καρδιές τόσων πολλών ανθρώπων και το αποτέλεσμα αυτής της δημοπρασίας δείχνει ότι εξακολουθεί να την θυμούνται καλά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε.

«Στην ονομαστική του αξία, πρόκειται απλώς για ένα καθημερινό συμβόλαιο εργασίας- ένα κομμάτι γραφικής ύλης που έζησε σε ένα ντουλάπι αρχειοθέτησης μαζί με εκατοντάδες άλλα. Ωστόσο, μόλις δύο χρόνια αργότερα, η Νταϊάνα Σπένσερ θα γινόταν πριγκίπισσα της Ουαλίας και η ζωή της, όπως και ολόκληρη η ιστορία μας, δεν θα ήταν ποτέ η ίδια».

Ο Stowe πρόσθεσε ότι το συμβόλαιο ήταν «ένα από τα τελευταία εναπομείναντα στιγμιότυπα της “κανονικής” ζωής της Νταϊάνα».

Νταϊάνα: «Το είδος κοριτσιού που ήθελαν να παντρευτεί ο Κάρολος»

Η Νταϊάνα εργάστηκε ως νταντά, βοηθός μητέρας και βοηθός νηπιαγωγού πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο τον Ιούλιο του 1981 και γίνει πλήρως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Η συγγραφέας Wendy Holden, η οποία έκανε σε βάθος έρευνα για την εκλιπούσα πριγκίπισσα Νταϊάνα για μια μυθιστοριοποίηση της ζωής της, δήλωσε προηγουμένως στο PEOPLE ότι η Νταϊάνα ήταν το «συγκεκριμένο είδος κοριτσιού» που ήθελαν να παντρευτεί ο τότε διάδοχος του θρόνου.

«Ήταν μια σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών φιλοδοξιών και ιδεών. Η βασιλική οικογένεια ήθελε να παντρευτεί ο Κάρολος επειδή ήταν 30 ετών και ήθελαν ένα συγκεκριμένο είδος κοπέλας», δήλωσε η Holden στο PEOPLE πέρυσι. «Έπρεπε να είναι νέα, έπρεπε να είναι αριστοκρατική και έπρεπε να μην έχει παρελθόν. Ήταν μια πολύ ρεαλιστική απόφαση. Ήταν ουσιαστικά το μόνο άτομο που είχε απομείνει. Μέχρι τότε είχε τόσες πολλές φιλενάδες».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα