Μητσοτάκης: Αχρείαστη η παρουσία Ράμα στην Ελλάδα, έρχεται panic button για εφήβους -Τι είπε για ΠτΔ και τρίτη θητεία

Σφοδρή ενόχληση για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι θα μεταφέρει τη δυσφορία του και στον πρόεδρο Ερντογάν.

Ταυτόχρονα,ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στοpodcast τουprotothema καιστον Α. Σρόιτερ, εξήγησε ότι «δεν πρέπεινα αναβληθεί η επίσκεψη» του στην Τουρκίακαθώς «πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοίδίαυλοι. Θα εκφράσω την εντονότατηδυσαρέσκειά μου, είναι προτιμότερο απότο να δημιουργήσουμε μια κρίση», είπε,προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη

επιλογήτου Τούρκου προέδρου είναι περιττή καιλανθασμένη» τόνισε.

Αναφορικάμε την επικείμενη ανοικτή ομιλία τουΑλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στηνΑθήνα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισεότι είναι μάλλον περιττή και αχρείαστηεπιλογή, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Ράμαδεν είναι προσκεκλημένος τηςκυβέρνησης, έρχεται να μιλήσει σεομοεθνείς του «Τη συνάθροισηδεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τηδιευκολύνουμε» επεσήμανεκαι επανέλαβε ότι η φυλάκιση του ΦρέντηΜπελέρη είναι ευρωπαϊκόθέμα και όχι διμερές.

Ο κ.Μητσοτάκης δεν άνοιξε τα χαρτιά του γιατο εάν θα προτείνει εκ νέου την ΚατερίναΣακελλαροπούλου για την θέση της Προέδρουτης Δημοκρατίας. «Εχω καλή σχέση με τηνΠρόεδρο της Δημοκρατίας, ασκεί καλά τακαθήκοντά της. Μένω σε αυτό. Νομίζω ότιμπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματάσας από αυτά που είπα», σημείωσε.

Εξάλλου,κληθείς να απαντήσει εάν θα διεκδικήσεικαι τρίτηπρωθυπουργικήθητεία, ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε:«Σίγουρα είναι κάτιτο οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι στομυαλό μου, αλλά, όπως ξέρετε, στην Ελλάδαδεν έχουμε συνταγματικούς περιορισμούςστο πόσες φορές μπορεί ένας Πρωθυπουργόςνα εκλέγεται» είπε για ναπροσθέσει: «Καλά να είμαστε, το 2027η Νέα Δημοκρατία, προφανώς, θα θέλει ναδιεκδικήσει μια τρίτη θητεία. Είμαστεκόμμα εξουσίας και προσερχόμαστε στιςεκλογές για να κερδίσουμε. Αλλά για ναμπορέσουμε να συζητήσουμε τι θα γίνειτο ‘27 έχουμε τρία χρόνια πολύ σκληρήςδουλειάς […] Προσωπικά, όσοαισθάνομαι δημιουργικός, όσο αισθάνομαιότι έχω ενέργεια να προσφέρω, η αποχώρησηαπό την πολιτική δεν είναι κάτι πουπερνά από το μυαλό μου[...].Ποιος ξέρει τι μπορεί να μεσολαβήσειαπό τώρα μέχρι το ‘27;».

Ωςπρος την τραγωδία στα Τέμπη ο κ.Μητσοτάκης απάντησεστην κριτική που δέχεται η κυβέρνησήτου λέγοντας: «Είναι ψέμα,καμία επιχείρηση συγκάλυψης δεν υπήρξε.Εχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη,κινήθηκε με ταχύτητα».

Οπρωθυπουργός προανήγγειλε τη δημιουργίαpanic button και για τους εφήβους, ως ένα ακόμημέσο για την αντιμετώπιση του bullying καιτης βίας των ανηλίκων μετά την πλατφόρματων καταγγελιών που ήδη λειτουργεί μεμεγάλη ανταπόκριση από θύματα τέτοιωνκαταστάσεων. Όπως είπε ο πρωθυπουργός,το panic button θα είναι διαθέσιμο από τη νέασχολική χρονιά.

Γιατην γυναικοκτονία στους ΑγίουςΑναργύρους, επανέλαβε ότιόλα πήγαν λάθος, ωστόσο σημείωσε ότιμόνο τον Απρίλιο έγιναν 1.500 συλλήψειςμετά από καταγγελίες γυναικών, πράγμαπου δείχνει ότι εμπιστεύονται τηνΑστυνομία.

Μητσοτάκης: «Δεν θα στείλουμε ούτε Patriot, ούτε S-300 στην Ουκρανία»

Παράλληλα,ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδαδεν πρόκειται να δώσει S-300 ή Patriot στηνΟυκρανία. «Μάς είναι απαραίτητα», είπεχαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι ηΟυκρανία δεν πρέπει να χάσει τον πόλεμο,δέχθηκε απρόκλητη εισβολή. «Στηρίζουμετην Ουκρανία και διαθέτουμε πλεονασματικόαμυντικό υλικό. Ούτε Patriot ούτε S- 300».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις ευρωεκλογές κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να κατανοήσουν πόσο σημαντικές για τη δική τους ζωή, αφού οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες μας επηρεάζουν άμεσα όλους.

Μητσοτάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο για μεικτό σύστημα σταυρού και λίστας στις επόμενες ευρωεκλογές

Άφησεανοικτό το ενδεχόμενο να θεσπίσει μεικτόεκλογικό σύστημα στις επόμενες ευρωκάλπες– με σταυρό και λίστα – αν και σημείωσεότι «τώρα τρέχουν 42 υποψήφιοι,υπάρχει κινητοποίηση των πολιτών,αντίθετα με τη λίστα θα έτρεχανμόνο οι εκλόγιμοι».

Επανέλαβεότι ο πήχης για τη ΝΔ είναι το 33% πουέλαβε στις προηγούμενες εκλογές.Επεσήμανε ότι δεν είναι στο μυαλό τουπρόωρες εκλογές σε περίπτωση κακούεκλογικού αποτελέσματος καθώς είναιθιασώτης του σταθερού εκλογικού κύκλου.Ο κ. Μητσοτάκης έκανε έναν απολογισμότης θητείας της κυβέρνησης που «επιχειρείένα τολμηρό μεταρρυθμιστικόπρόγραμμα», υπενθυμίζονταςτις αυξήσεις στους μισθούς και τιςσυντάξεις, δεύτερη αύξηση στον κατώτατομισθό, το ζήτημα των ιδιωτικών, μηκερδοσκοπικών πανεπιστημίων, τον νέοδικαστικό χάρτη που προσώρησε παρά τιςτοπικές αντιδράσεις, τα μέτρα για τηναντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα μέτραγια την αντιμετώπιση του bullying και τηςπαραβατικότητας των εφήβων, αλλά καιτο πρόραμμα των υποδομών με νέους δρόμουςπου παραδίδονται.

Τέλος,απαντώντας στις αιτιάσεις τηςαντιπολίτευσης για μείωση ΦΠΑ σε βασικάπροϊόντα, ως μέτρο κατά της ακρίβειας,τόνισε ότι σε άλλες χώρες που εφαρμόστηκεαπέτυχε αλλά και πως δεν θατο αντέχε η ελληνική κοινωνία, αφούθα κόστιζε 2,3 δισεκατομμύριαευρώ ετησίως. Δηλαδή1% του ΑΕΠ, άρα «πάειπερίπατο ο στόχος για πρωτογενέςπλεόνασμα» όπως είπε για νασημειώσει: «Δεν πρόκειται να γυρίσουμεπίσω. Είδαμε πού οδήγησαν η παροχολογίακαι τα λεφτόδεντρα».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα