Κατρίνης: «Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί»

Κριτική στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα ασκεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84, αναφερόμενος στα εθνικά ζητήματα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ δε δέχεται εκπτώσεις στα εθνικά

θέματα. Η κυβέρνηση, όμως, ακολουθεί τη λογική του εφησυχασμού προσπαθώντας να μας πείσει ότι η διπλωματική πολιτική του πρωθυπουργού αποδίδει καρπούς. Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική βελτίωση στις σχέσεις μας με την Τουρκία, η οποία μάλιστα συνεχίζει να προκαλεί αμφισβητώντας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τις πάγιες εθνικές θέσεις μας, προχωρώντας μέχρι και σε κινήσεις που προσβάλλουν τη θρησκευτική μας συνείδηση και αναφέρομαι στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, στο ίδιο μοντέλο με την Αγία Σοφία». 

Κατρίνης: Το αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειας καταρρίπτεται

Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε:

Εδώ καιτουλάχιστον δύο χρόνια, η επιχειρηματολογίατης κυβέρνησης ήταν ότι η ακρίβεια είναιεισαγόμενη, μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργόςνα παραδεχθεί ότι στην Ελλάδα η ακρίβειαείναι υψηλότερη από το αναμενόμενο. Άλλωστε,το αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειαςαυτομάτως καταρρίπτεται, όταν σε άλλεςχώρες της Ευρώπης ο πληθωρισμός στατρόφιμα μειώνεται ενώ στην Ελλάδααυξάνεται έχοντας φτάσει να είναιτριπλάσιος σε σχέση με την ευρωζώνη. Όλααυτά οι πολίτες τα βίωσαν ακόμα περισσότεροκατά την περίοδο του Πάσχα. Συνεπώς, εδώκάτι δεν λειτουργεί σωστά. Είτε κάποιοιαισχροκερδούν με την ανοχή της κυβέρνησης,είτε η κυβέρνηση δεν έχει τους μηχανισμούςκαι τη βούληση να ελέγξει και να πατάξειτην αισχροκέρδεια. Την ώρα που ο κ.Σκρέκας εκστόμιζε παχιά λόγια στη Βουλή,οι πολίτες έμεναν ανυπεράσπιστοι στοταμείο του σούπερ μάρκετ. Αντί λοιπόντα μέλη της κυβέρνησης να κάνουν δηλώσεις,καλό θα ήταν να ακούσουν και τις προτάσειςτης αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ εδώ καιδύο χρόνια ζητά τη μείωση του ΦΠΑ στατρόφιμα, ένα μέτρο το οποίο εφαρμόστηκεσε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία,η Πολωνία και η Κύπρος και οδήγησε άμεσασε μείωση των τιμών. Το ΠΑΣΟΚ ζητά μιαισχυρή αρχή καταναλωτή η οποία θα μπορείνα επεμβαίνει στα φαινόμενα αισχροκέρδειαςκαι επιτέλους να στηριχθούν οιχαμηλοσυνταξιούχοι με την επαναφοράτου ΕΚΑΣ, αφού προσπαθούν να επιβιώσουνμε 300 ευρώ τον μήνα.

Αναφερόμενοςστη χορήγηση της Golden Visa ο κοινοβουλευτικόςεκπρόσωπος τόνισε:

Το ΠΑΣΟΚ είχεεπισημάνει από την αρχή το πρόβλημα πουυπάρχει στις υψηλές τιμές κατοικιώνιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. ΗGolden Visa δυσχεραίνει τη κατάσταση, αφούοι αγοραστές νοικιάζουν τα ακίνητα μετη μορφή βραχυχρόνιας μίσθωσης, γεγονόςπου οδηγεί σε εκτίναξη τα ενοίκια, ταοποία στην Αττική έχουν αυξηθεί κατά30% μέσα σε ένα χρόνο. Το ΠΑΣΟΚ ήταναυτό που ζητούσε την κατάργηση τηςGolden Visa, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ζήτησεκαι πέτυχε να μην μπορούν οι αγοραστέςακινήτων με Golden Visa, να τα εκμισθώνουνμε τη μορφή Airbnb. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσεισυγκεκριμένες προτάσεις που έχουνεφαρμοστεί με επιτυχία και σε άλλεςχώρες όπως η κοινωνική κατοικία, η παροχήκινήτρων στους ιδιοκτήτες για τηνανακαίνιση ακινήτων και τη διάθεση τουςπρος ενοικίαση με χαμηλές τιμές. ΣτοΔήμο Αθηναίων μόνο υπάρχουν πάνω από150.000 κλειστά ακίνητα. Εμείς θα επιμείνουμεμέχρι να δοθεί επιτέλους λύση σε αυτότο πρόβλημα που ταλανίζει τους πολίτεςκαι ιδιαίτερα τους νέους.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατρίνης, Η Τουρκία,katrinis, i tourkia