Αυτός είναι ο πίνακας του Μονέ που μόλις πωλήθηκε για 35 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία [βίντεο]

Το ασύλληπτο ποσό των σχεδόν 35 εκατομμυρίων δολαρίων έπιασε το βράδυ της Τετάρτης ένας πίνακας του Κλοντ Μονέ σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Τόσο οι Sotheby’s όσο και ο ανταγωνιστικός της οίκος δημοπρασιών, οι Christie’s ξεκίνησαν την εαρινή σεζόν πωλήσεων έργων Τέχνης την περασμένη Δευτέρα και μολονότι η παγκόσμια αγορά εμφάνισε κάποια ύφεση το 2023 -14,9 δις. δολάρια έναντι 16 δις.

το 2022 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του (βλ. κυρώσεις) σε Ρώσους αγοραστές -, οι ισχυρές πωλήσεις στο Λονδίνο και το Παρίσι δημιούργησαν αισιοδοξία για το τρέχον έτος.

Ο πίνακας του Μονέ που πωλήθηκε για 35 εκατ. δολάρια

To ιμπρεσιονιστικό αριστούργημα «Μeules a Giverny», που φιλοτέχνησε ο Μονέ το 1893, πουλήθηκε τελικά έναντι 34,8 εκατ. δολαρίων μετά από σκληρή αναμέτρηση μεταξύ ενδιαφερομένων αγοραστών.

28,5εκατ, δολάρια έπιασε πίνακας της ΛεονόραΚάρινγκτον σε δημοπρασία των Sotheby’s

Στο μεταξύ η γεννημένη στη Βρετανία, πολιτογραφημένη Μεξικανή σουρεαλίστρια ζωγράφος και μυθιστοριογράφος Λεονόρα Κάρινγκτον έσπασε το δικό της ρεκόρ σε δημοπρασία του ίδιου οίκου, καθώς ο πίνακάς της «Les Distractions de Dagobert» , πωλήθηκε στην τιμή των28,5 εκατ. δολαρίων.

Το νέο ρεκόρ τοποθετεί την Κάρινγκτον μεταξύ των πέντε γυναικών ζωγράφων με τα πιο ακριβοπληρωμένα σε δημοπρασία, σύμφωνα με τους Sotheby’s και μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων σουρεαλιστών, καθώς ξεπέρασε ακόμη και τους Σαλβαντόρ Νταλί και Μαξ Έρνστ.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτός, Μονέ, [βίντεο],aftos, mone, [vinteo]