Sky News: Θα υπάρξει μεγάλη μυστικότητα από το Ιράν γύρω από το περιστατικό με το ελικόπτερο του προέδρου

Ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν ενεπλάκη σε μια δύσκολη προσγείωση και οι ομάδες διάσωσης εξακολουθούν να προσπαθούν να το βρουν.

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί έχει αναφερθεί ότι ταξίδευε με τον υπουργό Εξωτερικών, τον κυβερνήτη της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν και άλλους αξιωματούχους κατά τη στιγμή του περιστατικού.

Ο ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή δήλωσε ότι ο χαρακτηρισμός της συντριβής ως «ανώμαλη προσγείωση» ήταν «υποτιμητικός».

Ιράν: Τι γράφει
η ανταπόκριση του Sky News για το ελικόπτερο του Ραϊσί

«Με δεδομένο ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, όχι μόνο ο ίδιος ο Ραΐσι αλλά και άλλα τρία πρόσωπα-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών, θα υπάρξει μεγάλη ευαισθησία και, θα έλεγα, μυστικότητα γύρω από το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή», είπε.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη ενημέρωση για την κατάσταση των ατόμων που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Ο ανταποκριτής δήλωσε ότι οι ομάδες διάσωσης δεν έχουν πολλές ώρες ακόμα στο φως της ημέρας, γεγονός που θα δυσχεράνει τις προσπάθειες αναζήτησης.

«Δεν υπάρχει καμία υπόνοια σε αυτό το στάδιο, είτε πρόκειται για το Ισραήλ, την Αμερική ή οποιονδήποτε άλλο, [ότι] οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση ήταν πίσω από αυτό», πρόσθεσε.

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ήταν ένας συνδυασμός, ίσως, των καιρικών συνθηκών και της κακής κατάστασης του αεροσκάφους».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Sky News, Ιράν,Sky News, iran