Θρίλερ στο Ιράν: Αναζητούν τον πρόεδρο Ραϊσί μετά τη συντριβή του ελικόπτερου του -«Κινδυνεύει η ζωή του», λέει αξιωματούχος

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, το οποίο σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται το IRNA, συνετρίβη.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο, επικαλούμενο το IRNA, το ελικόπτερο, το οποίο μετέφερε επίσης τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, κατέπεσε και τα πληρώματα των σωστικών συνεργείων δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να το προσεγγίσουν λόγω της ομίχλης. Δεν είναι σαφές ποια είναι η ακριβής κατάσταση του ελικοπτέρου

του Ραΐσι.

Οι έρευνες καθίστανται πολύ δύσκολες λόγω "δυσμενών καιρικών συνθηκών" μεταξύ των οποίων ομίχλη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αχμέντ Βαχίντι στην κρατική τηλεόραση.

"Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φθάσουμε την περιοχή", πρόσθεσε, καθώς το σημείο βρίσκεται στο δάσος Ντιζμάρ, κοντά στην πόλη Βαρζαγκάν.

Ο υπουργός δεν επιβεβαίωσε αν ο πρόεδρος Ραϊσί βρισκόταν στο συγκεκριμένο ελικόπτερο που φέρεται να έκανε ανώμαλη προσγείωση, καθώς το κονβόι αποτελούνταν από τρία ελικόπτερα στα οποία επέβαινε η προεδρική αντιπροσωπεία.

Αξιωματούχος του Ιράν είπε στο Reuters ότι κινδυνεύει η ζωή του Ραϊσί, μετά από συντριβή ελικοπτέρου

Δύο από αυτά προσγειώθηκαν χωρίς προβλήματα στην Ταμπρίζ, τη μεγάλη πόλη του βορειοδυτικού Ιράν, αλλά όχι και εκείνο στο οποίο φέρεται, σύμφωνα με πρακτορεία, να επέβαινε ο Ραϊσί.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, όπως και ο κυβερνήτης της επαρχίας και ο κύριος ιμάμης της περιοχής.

Ιρανός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στο Reuters, όπως μετέδωσε το Sky News, ότι κινδυνεύει η ζωή του προέδρου Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών, μετά από αυτό που ο αξιωματούχος αποκάλεσε συντριβή ελικοπτέρου.

Το πρακτορείο IRNA πρόσθεσε πως "τουλάχιστον 20 συνεργεία διάσωσης με πλήρη εξοπλισμό, κυρίως drones και σκυλιά διάσωσης" "έχουν σταλεί στο σημείο".

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε προσευχές για την ασφάλεια του προέδρου Ραϊσί.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρίλερ, Ιράν, Αναζητούν, Ραϊσί, -Κινδυνεύει,thriler, iran, anazitoun, raisi, -kindynevei