Ο Κ. Χατζηγιάννη σε επίσκεψη της ΚΣ ΟΑΣΕ στη Τουρκία

Ο Βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) και Αντιπρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση του Οργανισμού, αναχωρεί την Κυριακή για την Τουρκία, για να συμμετάσχει σε  επίσκεψη της Επιτροπής στην Άγκυρα, τα Άδανα και στο Γκαζιαντέπ. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής

των Αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Τουρκία, τα μέλη της αντιπροσωπίας θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον επικεφαλής για τη Διαχείριση της Μετανάστευσης, καθώς και με εκπροσώπους των Υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας, Παιδείας και του Υπουργείου Εργασίας, και Κοινωνικής Ασφάλισης. Θα συναντηθούν επίσης με την Προεδρία της Επιτροπής Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών και με την Τουρκική αντιπροσωπία στην ΚΣ ΟΑΣΕ.

Τα μέλη της αντιπροσωπίας θα επισκεφθούν επίσης κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στα Άδανα και στο Γκαζιαντέπ όπου θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους αρμόδιων διεθνών οργανισμών, όπως του UNHCR, IOM, και της UNICEF, με εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος WFP, καθώς επίσης και με εκπροσώπους της τουρκικής ακτοφυλακής.

Στο Γκαζιαντέπ εξάλλου, τα μέλη της αντιπροσωπίας θα έχουν συνάντηση με τον κυβερνήτη και το δήμαρχο της πόλης ενώ θα τύχουν ενημέρωσης από μη κυβερνητικές οργανώσεις για το σχετικό έργο που επιτελείται στη περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα