Αντιπαράθεση κομμάτων για τη φορολογική πολιτική στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα επιφέρει υψηλές αυξήσεις φόρων αν οι Εργατικοί γίνουν κυβέρνηση κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

Σε ομιλία με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα, ο Υπουργός της κυβέρνησης των Συντηρητικών είπε πως 15 από τις βασικές οικονομικές εξαγγελίες των Εργατικών έχουν κόστος 59 δισεκατομμυρίων λιρών σε βάθος τετραετίας. Αυτό θα καλυπτόταν με αυξήσεις φόρων τις οποίες οι Εργατικοί δεν έχουν αναδείξει, υποστήριξε ο κ. Χαντ.

Κατηγόρησε το κόμμα του σερ Κιρ Στάρμερ

για «ψέματα» και «ψευδείς ειδήσεις» αναφορικά με εξαγγελίες περί οικονομικής πολιτικής.

Ενδεικτικό της έμφασης που θέλησε να δώσει στην επίθεση κατά του αντιπάλου κόμματος ο κ. Χαντ ήταν πως το σύνθημα που είχε αναγραφεί στον τοίχο πίσω του και στο μπροστινό μέρος του αναλογίου ήταν «Οι αυξήσεις φόρων των Εργατικών».

Χαρακτήρισε τις πολιτικές των Εργατικών «επιζήμιες» για τα βρετανικά νοικοκυριά και υπερασπίστηκε τη δική του οικονομική και φορολογική πολιτική προαναγγέλλοντας μειώσεις φόρων εφόσον το Συντηρητικό Κόμμα αναδειχθεί ξανά κυβέρνηση.

Υπερασπίστηκε επίσης την εξαγγελία περί πρόθεσης πλήρους κατάργησης των εισφορών εθνικής ασφάλισης, την οποία οι Εργατικοί καταγγέλλουν ως μη κοστολογημένη και μη συνετή. Όπως είπε ο κ. Χαντ, το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο όταν η οικονομία θα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται επαρκώς.

Οι εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πραγματοποιηθούν εντός του τρέχοντος έτους, πιθανότατα τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Οι Εργατικοί εξακολουθούν να διατηρούν προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των Συντηρητικών στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα