Ο Δήμος Πάφου τίμησε τη μνήμη των θυμάτων Γενοκτονίας Ποντίων

Τιμώντας τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Δήμος Πάφου οργάνωσε και φέτος εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 8.30 π.μ, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο το θρησκευτικό μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας.

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε στο ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημα, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που σκοπό είχε να ξεριζώσει γηγενείς

πληθυσμούς με παράδοση χιλιετιών στη μικρασιατική γη, όπως σημείωσε.

Εξέφρασε ακόμη στήριξη στο αίτημα των Ποντίων να αναγνωριστεί από την Τουρκία η γενοκτονία, προσθέτοντας πως μόνο μέσα από την αποκατάσταση της ιστορίας και την αναγνώριση των γεγονότων μπορούν να οικοδομηθούν πραγματικές σχέσεις με άξονα την πρόοδο και την προκοπή.

Ακολούθησαν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στον περιβάλλοντα χώρο του ναού.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το βράδυ στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Στις 19:00 θα ξεκινήσει πορεία από το Πάρκο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (Λεωφόρος Ευαγόρα Παλληκαρίδη) προς την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Πάφου, Γενοκτονίας Ποντίων,dimos pafou, genoktonias pontion