Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας παρά τις αντιξοότητες, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής.

«Ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή του έτους, λαμβάνοντας υπόψιν και όλα εκείνα τα δεδομένα που είχαμε ενώπιον μας, όπως η κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η κατάσταση της οικονομίας στην κεντρική και δυτική Ευρώπη και η κρίση της αεροπλοΐας, ήτανε η επίτευξη μίας επίδοσης αντίστοιχη με την επίδοση του προηγούμενους έτους», ανέφερε ο κ. Κουμής.

Ο

στόχος αυτός, συμπλήρωσε, τέθηκε παρά τις αντιξοότητες που είχε και έχει να αντιμετωπίσει στο σύνολο του ο κλάδος του τουρισμού, και παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι οι περσινές επιδόσεις ήτανε εξαιρετικά ψηλές, μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου.

Σημείωσε ότι τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου καταδεικνύουν άνοδο της τάξης του 1.7%  σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και είναι το καλύτερο πρώτο τετράμηνο που καταγράφηκε ποτέ για τον τουρισμό της χώρας. (περίοδος Ιανουαρίου – Απριλίου).

«Τα πιο πάνω στοιχεία, επιβεβαιώνουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας, παρά τις όποιες αντιξοότητες», ανέφερε.

Σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία του Απριλίου, οπότε και καταγράφηκε μείωση 2.7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο Υφυπουργός επισήμανε ότι ο Απρίλιος του 2024 είναι ο δεύτερος καλύτερος Απρίλιος στην ιστορία του τουρισμού της χώρας, μετά τον περσινό και ότι είναι καλύτερος και από τον Απρίλιο του 2019 κατά 1.3%.

Τόνισε ότι αυτή η μείωση, αναμενόταν καθώς επηρεάστηκε και από το γεγονός ότι το Πάσχα των Καθολικών ήταν πολύ νωρίς, την 31η Μαρτίου, ενώ επηρεάστηκε έντονα αρνητικά ο συγκεκριμένος μήνας και από την κλιμάκωση της  έντασης στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τότε δηλαδή που το Ισραήλ και το Ιράν ξεκίνησαν να ανταλλάζουν απειλές.

«Γενικότερα, τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου μας ικανοποιούν, λαμβάνοντας υπόψιν, όλα εκείνα τα δεδομένα που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο», είπε.

Ο κ. Κουμής εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι αν δεν υπάρξουν νέες εντάσεις και αν ο τουρισμός δεν επηρεαστεί ξανά από εξωγενείς παράγοντες, η τουριστική χρονιά θα είναι καλή.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο τουρισμός λειτουργεί σ’ ένα πλήρες ανταγωνιστικό περιβάλλον, και η ανταγωνιστικότητα είναι ευθύνη όλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουμής,koumis