Η Τουρκία δεν δέχεται εσπεριδοειδή από κατεχόμενα-«Τα πήραν οι Ελληνοκύπριοι»

Σαράντα χιλιάδες τόνοι εσπεριδοειδών έμειναν πάνω στα δέντρα και καταστράφηκαν, προκαλώντας έτσι μεγάλη ζημιά στους παραγωγούς, γράφει η «Χαλκίν Σεσί», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Γράφει, ακόμα, ότι δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστεί η κρίση, που ξέσπασε με τον τερματισμό των «εισαγωγών» εσπεριδοειδών από τα κατεχόμενα στην Τουρκία λόγω της ασθένειας του πρασινίσματος.

Κάποιοι παραγωγοί πετάνε τα προϊόντα τους στα σκουπίδια και κάποιοι άλλοι αντιδρούν κόβοντας τα δέντρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο πρόεδρος της «ένωσης παραγωγών εσπεριδοειδών»,

Τουργκούτ Ακτσίν δήλωσε ότι τα φετινά προβλήματα κατέστρεψαν τους παραγωγούς και υποστήριξε ότι σε κανένα προϊόν στα κατεχόμενα δεν εμφανίστηκε η ασθένεια του πρασινίσματος των εσπεριδοειδών.

Ανέφερε ότι η Τουρκία ακόμα δεν παρέλαβε τα προϊόντα τους και ότι 40 τόνοι έμειναν πάνω στα δέντρα. Πρόσθεσε ότι του χρόνου πρέπει να ανοίξουν οι εξαγωγές, διότι διαφορετικά θα ξεραθούν τα δέντρα.   

Η «Αβρούπα» αναφέρεται στο θέμα και γράφει ότι εδώ και δύο μήνες τέσσερα φορτηγά γεμάτα με εσπεριδοειδή περνούν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Κάτω από τον τίτλο «Η Τουρκία δεν τα πήρε, τα πήραν οι Ελληνοκύπριοι», η εφημερίδα γράφει ότι η Τουρκία τούς είπε ότι «υπάρχει ασθένεια» και δεν τα πήρε, ενώ «τα παίρνει η Κύπρος που είναι μέλος της ΕΕ».   

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, #45Τα, Ελληνοκύπριοι,tourkia, #45ta, ellinokyprioi