Προειδοποιούν για απεργιακά μέτρα οι εργαζόμενοι στην κουζίνα του ΓΝ Λεμεσού

Σε φορτικές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό στη κουζίνα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού λόγω υποστελέχωσης αναφέρουν οι συντεχνίες ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ, ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΔΕΟΚ σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι αν ο ΟΚΥΠΥ δεν στελεχώσει επαρκώς την κουζίνα του ΓΝ Λεμεσού με ωρομίσθιο προσωπικό, την Παρασκευή 24 Μαΐου το σύνολο των εργαζομένων της κουζίνας θα κατέλθει σε δυναμικά απεργιακά μέτρα.

«Είναι

λυπηρό στον μεγαλύτερο Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου στον τόπο μας να επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας λόγω της συνεχούς άρνησης της Διεύθυνσης Λεμεσού να στελεχώσει επαρκώς την κουζίνα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες, προσθέτοντας ότι «το ωρομίσθιο προσωπικό, τα δικαιώματα του, καθώς επίσης και τα αιτήματα μας εδώ και καιρό αντικρίζονται από τον ΟΚΥπΥ με προκλητική αδιαφορία και απαξίωση».

Αναφέρουν, επίσης, ότι η υποστελέχωση της κουζίνας έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία παραχώρησης αδειών ανάπαυσης, τον δυσβάστακτο φόρτο εργασίας, ενώ «η ετοιμασία γευμάτων, η μεταφορά στους ασθενείς, η καθαριότητα του εξοπλισμού να διεκπεραιώνεται σχεδόν πάντοτε οριακά με το προσωπικό να εργάζεται σε εξαντλητικούς ρυθμούς».

Τέλος, οι συντεχνίες αναφέρουν ότι οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν δεκαήμερη προειδοποίηση στον ΟΚΥπΥ για να στελεχώσει επαρκώς την κουζίνα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού με ωρομίσθιο προσωπικό. Σε αντίθετη περίπτωση την Παρασκευή 24 Μαΐου το σύνολο των εργαζομένων της κουζίνας θα κατέλθει σε δυναμικά απεργιακά μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προειδοποιούν, ΓΝ Λεμεσού,proeidopoioun, gn lemesou